Min side Kundeservice Bli medlem

Guddommelig skjønnhet

kunst i religionene

Boken inneholder stoff om religion og kunst i de store verdensreligionene hinduisme, buddhisme, jødedom, islam og kristendom, samt innen samisk religion og moderne religioner. Gjennom tekst og bilder presenteres symboler og motiver i verdensreligionene, men også fra en lang rekke andre trossamfunn. Les mer

439,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boken inneholder stoff om religion og kunst i de store verdensreligionene hinduisme, buddhisme, jødedom, islam og kristendom, samt innen samisk religion og moderne religioner. Gjennom tekst og bilder presenteres symboler og motiver i verdensreligionene, men også fra en lang rekke andre trossamfunn.

Boken presenterer dessuten religionenes kunsthistorie, og egne avsnitt om religionens estetikk tar for seg tanker og formuleringer om kunstens hensikt.

Dette er en oppdatert og revidert andre utgave, og har blant annet et nytt kapittel om kunst i sikhismen.

«Guddommelig skjønnhet» er skrevet for alle som er interessert i religion og kunst, men har særlig relevans for studenter og lærere i religionsfagene i grunnskolen og den videregående skolen. Et eget kapittel er derfor viet kunst i undervisningen.

Boken er skrevet med bidrag av Tormod Tobiassen og Roald E. Kritiansen. Forfatterne har teologisk og religionsfaglig bakgrunn, og de har alle arbeidet i lærerutdanningen. Geir Winje er høgskolelektor ved Høgskolen i Vestfold og har tidligere publisert bøker og artikler om moderne religion, kunst og religion, og IKT og religion. Tormod Tobiassen er førsteamanuensis ved Høgskolen i Bergen og har skrevet bøker og artikler om Bibelen og kristendommens historie. Roald E. Kristiansen er førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø og har tidligere skrevet om buddhisme, samisk religion og nordnorsk spiritualitet.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
362
ISBN
9788215020129
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Guddommelig skjønnhet
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Guddommelig skjønnhet:

Gud

Richard Dawkins
E-bok 
78,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Alt er OK

Ebba Schjølberg Eiring
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv