Min side Kundeservice Bli medlem

Jainismen

religion, historie og ikkevold

Jainismen er en av verdens eldste nålevende religioner. Den stammer fra India og er framfor alt ikkevoldens religion. Sentrale temaer er måtehold, forsakelse, streng askese, vakker estetikk og respekt for alt levende. Les mer

339,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Jainismen er en av verdens eldste nålevende religioner. Den stammer fra India og er framfor alt ikkevoldens religion. Sentrale temaer er måtehold, forsakelse, streng askese, vakker estetikk og respekt for alt levende. Religionen bemerker seg med sin klare forståelse av karma, og med en filosofi som vektlegger virkelighetens mangesidige natur. Jainismens teorier om karma og toleranse var en viktig kilde for Mahatma Gandhis ikkevoldslære. Også Gandhis bruk av faste for å dempe konfliktnivået i samfunnet har slektskap med jainismens ritualer og dens lære om matens betydning.

Jainismen. Religion, historie og ikkevold tar for seg:

opprinnelse og historie sentrale tekster lære og filosofi globale visjoner ritualer og symboler utbredelse og diaspora Målgruppen er studenter i religionsvitenskap og Sør-Asia-studier og alle som er interessert i religion, samfunn og kultur.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
128
ISBN
9788202412777
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jainismen:

Gud

Richard Dawkins
Paperback 
154,- 169,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Shosha

Isaac Bashevis Singer
Paperback 
171,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv