Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Kinesisk religion og religiøsitet

Kinesisk religion og religiøsitet pregar i dag i betydeleg grad førestillingsverda, livssynsperspektiva og den religiøse og etiske praksisen til over ein milliard menneske.
Denne boka er ei innføring i den historiske utviklinga av konfutsianismen, daoismen og buddhismen i kinesisk samanheng. Les mer

369,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Kinesisk religion og religiøsitet pregar i dag i betydeleg grad førestillingsverda, livssynsperspektiva og den religiøse og etiske praksisen til over ein milliard menneske.
Denne boka er ei innføring i den historiske utviklinga av konfutsianismen, daoismen og buddhismen i kinesisk samanheng. Kinesarane omtaler gjerne desse tre religionane som "dei tre læreretningane". Den historiske utviklinga til den kinesiske folkereligiøsiteten er også introdusert. Denne er eldre enn dei tre læreretningane og er i likskap med desse framleis levande truspraksis.
Konfutsianismen reknar Kong Fuzi (Konfutsius) som sin viktigaste læremeister. Daoismen er bygd på læra til vismannen Laozi. Buddhismen var i utgangspunktet ein framand religion i Kina, innførd frå Buddha sitt heimland, India. Boka tek føre seg kinesisk religion og religiøsitet i fire fasar:
- Den eldste religiøsiteten frå før dei store filosofane stod fram - dei store filosofane Kong Fuzi og Laozi og kulturskiftet tankane deira førde til - hundreåra då dei tre læreretningane etablerte seg - utviklinga innan dei tre læreretningane og den kinesiske folkereligiøsiteten fram til vår tid.
Boka er skriven med tanke på behovet i religions- og kulturstudiar ved universitet og høgskular. Det finst ikkje andre framstillingar av kinesisk religion av dette omfanget på norsk.
Arne Redse (f. 1950) er utdanna teolog og er professor ved Institutt for religion, livssyn og kyrkjefag ved Høgskulen i Volda. Han underviser også ved Fjellhaug Misjonshøgskole i Oslo. Han var misjonsprest i Hong Kong frå 1983 til 1993 der han mellom anna underviste ved Lutheran Theological Seminary. Han har publisert fleire bøker innan systematisk og praktisk teologi.

Detaljer

Forlag
Tapir akademisk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
116
ISBN
9788251925952
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
24 x 17 cm
Serie
Kyrkjefag profil 12

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kinesisk religion og religiøsitet:

Gud

Richard Dawkins
Paperback 
154,- 169,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 
Enken
Ny!

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
Islam
Ny!

Islam

Marianne Hafnor Bøe
Paperback 
369,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv