Min side Kundeservice Bli medlem

Kirke og misjon gjennom 2000 år

allmenn kirke- og misjonshistorie

Boka gir et sammendrag av den kristne kirkes historie fra urkirken og fram til i dag. Forfatteren legger vekt på at kirken alltid har vært en misjonerende kirke. Han går også inn på de teologiske brytningene og peker på hvordan politiske og kulturelle forhold har satt sitt preg på kirkelivet. Les mer

349,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boka gir et sammendrag av den kristne kirkes historie fra urkirken og fram til i dag. Forfatteren legger vekt på at kirken alltid har vært en misjonerende kirke. Han går også inn på de teologiske brytningene og peker på hvordan politiske og kulturelle forhold har satt sitt preg på kirkelivet. Med litteraturliste, person- og emneregister. Illustrert.

Detaljer

Forlag
Lunde
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
302
ISBN
9788252044508
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1997
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

k
kingvald – 07.03.2006

– Denne boka kan i byrjinga verta oppfatta som litt rotete sidan den er oppbygd tematisk innanfor kvar epoke, i staden for å nytta ei vanleg kronologisk rekkjefylgje. Difor kan det verka merkeleg at når ein har kommen til år 500, hoppar boka plutseleg tilbake til oldkyrkja igjen. Etter kvart som ein les meir i boka vil ein sjå nytteverdien av denne oppbygginga, og den gjer at ein etter å ha lest gjennom den kan sjå "dei store linjene". Boka omfattar både kyrkje og misjonshistorie, men det vert primært fokusert på vestkyrkja.
I tillegg kan ein innimellom finna små petitartiklar som gjer at ein kan trengja seg litt djupare inn i stoffet om ein ynskjer det. Totalt sett vil er det ei god bok for innføring i kyrkje og misjonshistorie, men viss ein vil gå djupt ned i stoffet bør ein supplementera med andre bøker.

E
Eniel – 02.03.2006

– Denne boken tegner et oversiktlig og informativt bilde av kristendommens vekst og utbredelse siden de første kristnes tid. Det ble etterhvert spenennde og interessant å lese til eksamen når jeg hadde denne boken som pensum. Forfateren bruker et hverdagslig og lett forståelig språk, og skildrer alle de forskjellige perioder og retninger og kirkestrider på en god og lettfattelig måte, iallefall så lettfattelig slike til tider meget kompliserte spørsmål kan bli forklart. Selv om en kansje ikke studerer kristendom, kan det for den spesielt interesserte være greit å ha denne boken i hylla som oppslagsverk dersom en ønsker å vite mer om en spesiell periode eller retning i kristendommen. Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kirke og misjon gjennom 2000 år:

Gud

Richard Dawkins
E-bok 
78,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv