Min side Kundeservice Bli medlem

Levende Buddha, levende Kristus

Buddha og Kristus er kanskje de to mest banebrytende skikkelsene i menneskehetens historie. Hver av dem har etterlatt seg en arv som har påvirket livet til milliarder av mennesker i mer enn to tusen år. Les mer

180,-

198,- Spar: 18,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Buddha og Kristus er kanskje de to mest banebrytende skikkelsene i menneskehetens historie. Hver av dem har etterlatt seg en arv som har påvirket livet til milliarder av mennesker i mer enn to tusen år. Buddhistmunken Thich Nhat Hanh har i en årrekke bidratt til en dialog mellom disse to største levende kontemplative tradisjonene. Han betrakter kristendommen med outsiderens friske blikk, utforsker de to tradisjonenes møtepunkter og gir oss en ny forståelse av begge. "Thich Nhat Hanh er en hellig mann; han er ydmyk og from. Han er en forsker med usedvanlig intellektuell kapasitet. Hvis hans tanker om fred ble satt ut i livet, ville de være et monument over økumenikk, brorskap og menneskelighet." Dr. Martin Luther King, Jr. "Han viser oss sammenhengen mellom personlig, indre fred og fred på jorda.» H.H. Dalai Lama. Thich Nhat Hanh, født i 1926 i Vietnam, er zenmester, dikter og fredsaktivist. Martin Luther King nominerte ham til Nobels fredspris med ordene: "Jeg vet ikke om noen som er mer verdig Nobels fredspris enn denne milde munken fra Vietnam." Siden 1966 har han bodd i eksil i Frankrike, og han reiser utrettelig for å undervise i meditasjon, oppmerksom livsstil og veien til fred.

Detaljer

Forlag
Emilia
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
153
ISBN
9788274191136
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Originaltittel
Living Buddha, living Christ

Medlemmers vurdering

C
Capn Space – 23.01.2008

– Denne boka er en slags invitasjon til åpne og dogmeløse kristne, til å være Nhat Hanh på en nytenkning rundt sentrale kristne verdier. I denne boka ser Thich Nhat Hanh på Kristendommens ånd og livsvei gjennom en zenbuddhistisk verdensforståelse. Nhat Hahn har veldig mange vakre tanker i denne boka, interessante både for buddhister og kristne, og generelt spirituelt søkende. Dette er manna for spirituell praksis!! Jeg vil ikke forsøke å ta opp hans ideer her. Men de er mektige, nytenkende og tiltider freidige, og er kraftfulle - de har en stor åndelig gjennomslagskraft. Han reflekterer, tar opp alt fra egne erfaringer til kristne myter, presenterer metoder, og gir mange sentrale kristne konsepter et helt nytt liv. Nhat Hanhs forståelse av Kristendommen er ikke preget den lærdes inngående kunnskaper, flere perspektiver og kunnskap om atskillige nyanser og "minefelt" i kristen tro og troslære. Derfor vil noen av hans påstander sikkert støte noen. For dem åpne for en nytolkning av sentrale ting i kristendommen - på en måte la kristendommen innvitere buddhismen i sitt hjem. Vakre og sterke tanker, mye interessant og stimulerende refleksjon. Tror denne boka vil tenne mange ting i religiøst interesserte, enten de blir forbannede eller ettertenksomme.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Levende Buddha, levende Kristus:

Gud

Richard Dawkins
E-bok 
78,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Alt er OK

Ebba Schjølberg Eiring
Innbundet 
272,- 299,-
 

Pust

Audun Myskja
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv