Min side Kundeservice Bli medlem

Livssyn

Forfattaren presenterer dei viktigaste livssynstradisjonane som gjer seg gjeldande i dag, først kristendommen, så dei sekulære livssynsperspektiva humanisme og naturalisme, og til sist nokre nyreligiøse perspektiv. Les mer

479,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Forfattaren presenterer dei viktigaste livssynstradisjonane som gjer seg gjeldande i dag, først kristendommen, så dei sekulære livssynsperspektiva humanisme og naturalisme, og til sist nokre nyreligiøse perspektiv. Livssynsfenomenet blir diskutert og sett i lys av både historisk utvikling og aktuelle samfunnsforhold.

Boka er særleg aktuell i lærarutdanning og universitetsstudiar innanfor RLE og religion og livssyn. Ho vil også kunna høva for ulike profesjonsstudiar, der ein treng ei elementær innføring om ulike livssyn, menneskesyn og etiske perspektiv.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
317
ISBN
9788215020402
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

E
Eniel – 12.03.2006

– Sjølv om det er beundringsverdig at Aadnanes vel å skrive ei lærebok i prektig nynorsk språkdrakt, hjelper denne boka meir til å byggje opp under myta om nynorsk som eit tungt og vanskeleg målføre. Sjølv om boka inneheldt mykje god og viktig informasjon, er språket(ikkje målføret) unaudsynt tungt og krevjande å lesa. Men, som ein som har hatt nynorsk i skulen i alle år, dette er ikkje nynorskens feil.
Boka kunne vere like tung å lese om den hadde vore skrive på bokmål. Alt i alt tykkjer eg at det er flott at det finst penumlitteratur som er på nynorsk, men denne boka er beklagelig ikkje eit særleg godt døme å drage fram.

k
kingvald – 07.03.2006

– Denne boka tek for seg ulike livssyn, og danninga av ulike livssyn opp gjennom historia. Dette omfattar mellom anna humanisme, naturalisme, men og nyreligiøse livssyn som teosofi og satanisme. Boka er skriven på nynorsk, og vert difor i utgangspunktet møtt med stor skepsis frå bokmålselevar. Forfattaren skal ha all ære for at han har gitt ut ei lærebok i livssyn på nynorsk. Det å ha ei nynorsk bok som pensum er etterlengta for mang ein nynorskelev.
Problemet med denne boka er den vanskelege setningsoppbygginga og den hyppige bruken av framandord. Dette gjer at boka vert litt vel krevande for å verta nytta som ei kort og grei innføringsbok i livssyn

k
kingvald – 07.03.2006

– Denne boka tek for seg ulike livssyn, og danninga av ulike livssyn opp gjennom historia. Dette omfattar mellom anna humanisme, naturalisme, men og nyreligiøse livssyn som teosofi og satanisme. Boka er skriven på nynorsk, og vert difor i utgangspunktet møtt med stor skepsis frå bokmålselevar. Forfattaren skal ha all ære for at han har gitt ut ei lærebok i livssyn på nynorsk. Det å ha ei nynorsk bok som pensum er etterlengta for mang ein nynorskelev. Problemet med denne boka er den vanskelege setningsoppbygginga og den hyppige bruken av framandord. Dette gjer at boka vert litt vel krevande for å verta nytta som ei kort og grei innføringsbok i livssyn

Oppdag mer

Bøker som ligner på Livssyn:

Gud

Richard Dawkins
E-bok 
78,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv