Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Nytestamentlig gresk grammatikk

Boken gir en grundig innføring i Det nye testamentes grunnspråk. Det er lagt vekt på at leserne skal få et innblikk i språkets struktur. Stoffet er ordnet slik at boka kan fungere både som elementærgrammatikk i språkstudiet og som grammatisk oppslagsbok under studiet av Det nye testamente. Les mer

559,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boken gir en grundig innføring i Det nye testamentes grunnspråk. Det er lagt vekt på at leserne skal få et innblikk i språkets struktur. Stoffet er ordnet slik at boka kan fungere både som elementærgrammatikk i språkstudiet og som grammatisk oppslagsbok under studiet av Det nye testamente.

Medlemsvurdering:
Skal du studera nytestamentlig gresk grammatikk? Anten på studie eller på fritida? Då er Sandvei sin omarbeiding av Leivestad sin grammatikk boka du må få tak i. Gjennom mi studietid er det få bøker eg har nytta så mykje som denne grammatikken. For det fyrste må det nemnast at den er særs oversiktleg. Her er det lett å finna fram til den paragrafen ein vil studera, og under dei ulike paragrafane er hovudpunkta lett forklart. I tillegg kjem Sandvei med ei lang rekkje tillegskommentarar for den som vil ha ein djupare innsikt i det greske språket. Så viss du skal studera nytestamentleg gresk og ikkje har denne boka er det berre å få tak i den raskast mogleg!

colaboks

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
312
ISBN
9788200225669
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
1996
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

c
colaboks – 09.04.2009

– Skal du studera nytestamentlig gresk grammatikk? Anten på studie eller på fritida? Då er Sandvei sin omarbeiding av Leivestad sin grammatikk boka du må få tak i. Gjennom mi studietid er det få bøker eg har nytta så mykje som denne grammatikken. For det fyrste må det nemnast at den er særs oversiktleg. Her er det lett å finna fram til den paragrafen ein vil studera, og under dei ulike paragrafane er hovudpunkta lett forklart. I tillegg kjem Sandvei med ei lang rekkje tillegskommentarar for den som vil ha ein djupare innsikt i det greske språket. Så viss du skal studera nytestamentleg gresk og ikkje har denne boka er det berre å få tak i den raskast mogleg!

H
Hallvard – 03.01.2006

– Denne boka er eigentleg ei vidareføring og revisjon av Leivestads legendariske gresk-grammatikk. Og Sandvei har sanneleg gjort ein god jobb. Gresk er ikkje alltid like enkelt; særleg kan det vere ei hovudpine å pugge alle slags verbendingar. Men Sandvei har i alle fall gjort det så enkelt som mogleg for oss! Denne boka er delt opp i paragrafar, og det heile er rimeleg oversiktleg. Mindre viktige paragrafar er sett i mindre typar, slik at ein skjønar at dette er noko ein ikkje treng å leggje så mykje vekt på. Elles er boka utstyrt med ein del fine "strekmannteikningar", særleg med omsyn til preposisjonane. Fint og pedagogisk!
Elles skal det nemnast at boka ikkje har øvingsoppgåver. Dette tykkjer eg er heilt greitt. Elles kan eg også ta med at boka seier litt om korleis den sk. koinegresken (NT-gresken) har utvikla seg.
Eg gjev denne boka ein seksar. Ikkje det at eg har inngåande kjennskap til så mange andre gresk-grammatikkar, men denne fungerte - og fungerer - fint for meg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nytestamentlig gresk grammatikk:

Gud

Richard Dawkins
E-bok 
78,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kreft

Magne Børset
Paperback 
154,- 169,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv