Min side Kundeservice Bli medlem

Sex og religion

fra jomfruball til hellig homosex

Religion forbyr og påbyr sex, fordømmer og velsigner, straffer og belønner. Din sexpartners kjønn, ekteskapelige status, hudfarge, religion eller kaste er alle faktorer som kan lede deg enten til frelse eller til fortapelse. Velkommen til det religiøse sexunivers. Les mer

389,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Mens kristne tenåringspiker går på ball der de lover Gud at de skal avstå fra sex til de gifter seg, fremhever buddhistiske munker homosex som et hellig mysterium.

Det finnes ingen enkel nøkkel til forholdet mellom sex og religion.

Mens den seksuelle religionsdebatten i Norge konsentrerer seg om homofiles plass i kirkerommet, spør andre seg om det bør være dødsstraff for heterosex, om promiskuitet leder til orkaner og atomkrig, om Gud fordømmer ekteskap mellom sorte og hvite, om hvorfor noen religiøse sexregler fremheves, mens andre går i glemmeboken.

I Sex og Religion ser forfatteren nærmere på de forskjellige religionenes holdninger til heterosex og homosex, til sexrasisme og demonsex, til pliktsex og avholdenhet, til oralsex, analsex, skilsmisse og flergifte. Boken går også inn på de hva religionene mener er konsekvensene av forskjellige typer sex, på hvordan sex brukes rituelt og på forestillinger om sex hinsides den menneskelige tilværelse.

 

Om forfatteren
Dag Øistein Endsjø er førsteamanuensis i religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har publisert en rekke arbeider om kjønn, sex og religion, deriblant Lei av kjønn (med Helge Svare, 2001) Primordial landscapes, incorruptible bodies og Greek resurrection beliefs and the success of Christianity (2008).

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
248
ISBN
9788215013503
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Sex og religion
Format
24 x 17 cm
Nr
9009302

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sex og religion:

Gud

John Bowker
Innbundet 
453,- 498,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv