Min side Kundeservice Bli medlem

Teologi for kristent ungdomsarbeid

Kan tru praktiserast?

Denne boka spør korleis trua som vert gitt i dåpen kan praktiserast og korleis svaret på det spørsmålet kan vera med å utvikla ein teologi for kristent ungdomsarbeid i vår tid. Forfattaren av boka hevdar at kristent ungdomsarbeid lever av ein teologi som alltid vender tilbake til dåpen, truslivets navle. Les mer

549,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Denne boka spør korleis trua som vert gitt i dåpen kan praktiserast og korleis svaret på det spørsmålet kan vera med å utvikla ein teologi for kristent ungdomsarbeid i vår tid. Forfattaren av boka hevdar at kristent ungdomsarbeid lever av ein teologi som alltid vender tilbake til dåpen, truslivets navle. Som alltid leitar etter å gjenoppdaga det store underet: At vi er fødde til å leva eit nytt liv i Kristus, eit liv forma av praksisar som gir oss del i det Gud vil gi oss:

«Derfor skulle alle holde dåpen for å være en kledning som han går med hver dag. Han skulle alltid ha den på seg, så han kan leve i troen og dens frukter, dempe det gamle menneske og vokse i det nye menneske. For hvis vi vil være kristne, så må vi praktisere den gjerning som har gjort oss til kristne.» - Martin Luther i innleiinga til dåpen i Den Store Katekisma (1529)

Bård Eirik Hallesby Norheim (født 1973) er prest og arbeider som stipendiat i praktisk teologi ved det teologiske Menighetsfakultet (MF) i Oslo. Norheim har arbeidd som barne- og ungdomsprest på Nordstrand i Oslo og vore misjonær i Estland, der han særleg arbeidde med ungdom. Norheim har også skrive artiklar og bøker om temaet ungdom og kyrkje.

Detaljer

Forlag
Tapir akademisk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
318
ISBN
9788251923255
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Teologi for kristent ungdomsarbeid:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jesus

Knut Tveitereid
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv