Religion og menneskerettigheter

konflikt, balanse og idealer

Forholdet mellom religion og menneskerettigheter påvirker skole og arbeidsliv, kultur og natur, politikk og rettsvesen. Det berører familielivene våre, hva vi gjør på soverommet, hva vi tør å si høyt - og hvordan vi ønsker å leve. Les mer

489,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Forholdet mellom religion og menneskerettigheter påvirker skole og arbeidsliv, kultur og natur, politikk og rettsvesen. Det berører familielivene våre, hva vi gjør på soverommet, hva vi tør å si høyt - og hvordan vi ønsker å leve.

Å få tro og leve i henhold til sin religion er en menneskerettighet. Men menneskerettighetene beskytter oss også mot å bli tvunget til å leve etter andre menneskers religiøse regler. Siden dine rettigheter slutter der en annens rettigheter begynner, ligger utfordringen i å finne ut hvordan disse rettighetene må avgrenses i møte med hverandre.

I kristendom, islam, hinduisme, buddhisme, og jødedom er det forskjellige holdninger til trosfrihet og diskriminering, ytringer og privatliv og ikke minst til kvinners, LHBT-personers og religiøse minoriteters rettigheter. Ulike religiøse aktører kjemper både for og imot ulike menneskerettigheter.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
336
ISBN
9788215059983
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Religion og menneskerettigheter
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Religion og menneskerettigheter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Klassen

Marte Spurkland
Innbundet 
363,- 399,-
 

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv