Religionsdidaktikk

en innføring

Å undervise om religionshistorie og religiøs praksis er behandlet ut fra et bredt religionsvitenskapelig perspektiv. Ny forskning og nye digitale muligheter er med i denne nye utgaven.

«Religionsdidaktikk. Les mer

419,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Å undervise om religionshistorie og religiøs praksis er behandlet ut fra et bredt religionsvitenskapelig perspektiv. Ny forskning og nye digitale muligheter er med i denne nye utgaven.

«Religionsdidaktikk. En innføring» er en didaktikkbok for lærerstudenter som utdanner seg for å arbeide med KRLE i grunnskolen eller Religion og etikk i videregående skole. Forfatteren diskuterer spørsmål som dukker opp i møtet med nye læreplaner. Ut fra et religionsvitenskapelig perspektiv viser han hva det vil si å undervise om religion i et flerkulturelt klasserom. Han tar for seg fagets juridiske forutsetninger, religionsfagets historie i skolen, sentrale definisjoner av religion, og hva som er spesifikt for undervisning på de ulike trinnene. Ulike måter å presentere religion, livssyn og religionskritikk på blir grundig behandlet, og forfatteren går konkret inn på hvordan det er mulig å få til et godt samarbeid hjem-skole. Boken har også kapitler om filosofi og etikk, vurdering og læremidler, og diskuterer hvordan ulike former for læringsteknologi og dataspill kan brukes i undervisningen.

«Religionsdidaktikk. En innføring» bygger på grunnleggende religionsvitenskapelige perspektiver. Det betyr blant annet at et viktig grunnprinsipp er at alle religioner og livssyn skal behandles på en kvalitativ lik måte i undervisningen. Boken løfter særlig fram bevissthet om sammenligning og representasjon av religioner i religionsundervisningen, og hvordan fokus på mangfold i religioner er viktig for en nyansert framstilling av religioner.

«Andreassens faglig-didaktiske helhetsframstilling med sentrale tematiseringer og fordypninger er imponerende. Den ønskes velkommen.»
Elisabeth Haakedal i «Religion og livssyn».

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
253
ISBN
9788215027784
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Religionsdidaktikk
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Religionsdidaktikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Alt er OK

Ebba Schjølberg Eiring
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv