BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Innføring i religionssosiologi

Hvordan vokser fundamentalisme og religiøs radikalisering fram? Hvordan påvirker sosial klasse, kjønn, seksualitet, rase, etnisitet og andre faktorer religiøs tro, praksis og institusjoner? Er religion en grunnleggende drivkraft, eller bruker politiske ledere religion til å fremme egne interesser? Hvordan bidrar religion til fellesskap eller konflikt? Hvordan kan en definere religion - og ikkereligion? Dette er blant temaene i Innføring i religionssosiologi. Les mer

469,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvordan vokser fundamentalisme og religiøs radikalisering fram? Hvordan påvirker sosial klasse, kjønn, seksualitet, rase, etnisitet og andre faktorer religiøs tro, praksis og institusjoner? Er religion en grunnleggende drivkraft, eller bruker politiske ledere religion til å fremme egne interesser? Hvordan bidrar religion til fellesskap eller konflikt? Hvordan kan en definere religion - og ikkereligion? Dette er blant temaene i Innføring i religionssosiologi.

Teoretiske diskusjoner holdes sammen med forskningsresultater fra flere religiøse tradisjoner i mange deler av verden. Boka får fram koblingene mellom religionssosiologien og utviklingen i generell sosiologi. Noen kapitler er bygd opp ut fra tema, mens andre gir korte presentasjoner av sosiologer fra Karl Marx til Patricia Hills Collins og deres perspektiver på samfunnsliv og religionens rolle. Den nye utgaven er grundig oppdatert, og mye er nyskrevet, blant annet med nye kapitler om religion og sosial klasse, sosiale og religiøse bevegelser, og religiøs ekstremisme. Boka dekker klassisk religionssosiologi så vel som vår tids temaer og fagdebatter, og byr på viktig lesing for studenter og andre som vil sette seg inn i religionssosiologi.

Inger Furseth er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo, og Pål Repstad er professor emeritus i religionssosiologi ved Universitetet i Agder. Sammen har de tidligere skrevet Moderne sosiologer om samfunn og religion (Universitetsforlaget 2021).

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
421
ISBN
9788215069784
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Innføring i religionssosiologi
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Innføring i religionssosiologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kina

Mette Halskov Hansen
Paperback 
469,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv