Min side Kundeservice Bli medlem

Rettens arkeologi

tretten rettshistoriske studier

Denne boken inneholder rettshistoriske tekster som omhandler mange perioder og temaer, for eksempel bioteknologi, naturrett, juridisk utdannelse i Norge, forvaltningsretthistorie, sammenblanding av familierett og penger på 1800-tallet, spørsmål om den alminnelige rettsoppfatning i 1905 og utvikling av folketrygdens tannbehandling. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boken inneholder rettshistoriske tekster som omhandler mange perioder og temaer, for eksempel bioteknologi, naturrett, juridisk utdannelse i Norge, forvaltningsretthistorie, sammenblanding av familierett og penger på 1800-tallet, spørsmål om den alminnelige rettsoppfatning i 1905 og utvikling av folketrygdens tannbehandling. Alle er drevet av samme spørsmål: Hvorfor ble det slik det ble, hvordan skjedde det, hvem bidro?

Noen av studiene er rene rettshistoriske fremstillinger, gjerne som årsaksforklaringer, og noen er fusjon av gjeldende rett og rettshistorie. Det rettsvitenskapelige poeng er likevel alltid det samme: rettsforskeres undersøkelsesplikt. For å si noe vesentlig om et rettslig problem eller et rettsområde, nytter ikke annet enn å undersøke så dypt og bredt som kildene gir anledning til - altså gjøre arkeologiske undersøkelser i rettsstoffet.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
406
ISBN
9788253043890
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Rettens arkeologi
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rettens arkeologi:

Rett

Dag Michalsen
Innbundet 
649,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv