Min side Kundeservice Bli medlem

Personvernforordningen

en lærebok

Personvernforordningen (GDPR) regulerer hvordan opplysninger om personer kan behandles i Norge og i EØS for øvrig. Forordningen er omfattende, kompleks, vurderingspreget og ofte vanskelig å forstå. Likevel må alle som behandler personopplysninger, følge bestemmelsene. Les mer

639,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Personvernforordningen (GDPR) regulerer hvordan opplysninger om personer kan behandles i Norge og i EØS for øvrig. Forordningen er omfattende, kompleks, vurderingspreget og ofte vanskelig å forstå. Likevel må alle som behandler personopplysninger, følge bestemmelsene. Manglende etterlevelse vil kunne gi strenge bøtestraffer og erstatningsansvar.
Boken er skrevet med vekt på å formidle logikken i forordningen, analysere og systematisere «ugjennomtrengelige» enkeltbestemmelser, og påvise viktige sammenhenger mellom de spørsmål som er regulert. Målet er å sette leseren i stand til å resonnere selvstendig.
De aller fleste av bestemmelsene som har betydning for å kunne samle inn og behandle personopplysninger på lovlig måte, blir gjennomgått. Det blir lagt vekt på å forklare og drøfte mulige fortolkninger. Ofte gir forfatteren konkrete, supplerende råd om hvordan en bør innrette seg.
Fremstillingen omfatter blant annet: Grunnleggende om begreper og prinsipper innen personopplysningsretten Hva forordningen regulerer Hvor forordningen gjelder Hvem som blir berørt av forordningen Hvilke rettigheter registrerte personer har Hvilke plikter de som samler inn og behandler personopplysninger, har
Redegjørelser og drøftelser går forholdsvis tett inn på sentrale deler av ordlyden. Vektlegging av oversikt og sammenhenger går altså ikke på bekostning av detaljerte innsikter. Likevel fortaper ikke forfatteren seg i finurligheter.
Boken er skrevet både for studenter som vil lære seg personvernrett, og for praktikere i offentlig og privat sektor med ansvar for å etterleve bestemmelser om personopplysningsvern. Trolig vil også eksperter innen personvernrett ha nytte av forfatterens drøftelser og observasjoner.
«Det er en fremragende prestasjon av forfatteren å systematisere, komprimere og gjøre tilgjengelig personvernforordningens innhold så strukturert, tydelig og dekkende, og med et så klart språk, som det er gjort i denne boken - på bare 300 sider. Jeg anbefaler den uforbeholdent; ikke bare til studenter, men også til praktikere og andre som arbeider med personopplysningsrett.» Rolf Riisnæs, Lov og Data 4/20

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
318
ISBN
9788245033878
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Personvernforordningen
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv