Min side Kundeservice Bli medlem

Risiko og risikovitenskap

fortellinger og refleksjoner

Vi snakker i dag om risiko i alle mulige sammenhenger: i forbindelse med klimaendringer, medisin og helse, teknologi, økonomi og mye annet. Ofte viser vi til føre-var-prinsippet, men forstår vi egentlig dette begrepet? Og når er det et meningsfullt prinsipp å bruke? De gangene alvorlige hendelser skjer, klager vi ofte på at beredskapen var for dårlig. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Vi snakker i dag om risiko i alle mulige sammenhenger: i forbindelse med klimaendringer, medisin og helse, teknologi, økonomi og mye annet. Ofte viser vi til føre-var-prinsippet, men forstår vi egentlig dette begrepet? Og når er det et meningsfullt prinsipp å bruke? De gangene alvorlige hendelser skjer, klager vi ofte på at beredskapen var for dårlig. Men hvor god beredskap og sikkerhet skal vi egentlig ha?

Det er sjelden mediefolk, byråkrater eller politikere forklarer oss hva risiko egentlig betyr. Politikerne vil gjerne følge vitenskapen, men vitenskapen gir ikke alltid klare svar, i hvert fall ikke når usikkerhetene er store. Metaforer som sorte svaner og perfekte stormer er populære, men å gi dem presise fortolkninger er ikke så lett.

Denne boken er en samling av fortellinger og refleksjoner om risiko, risikofaget og risikovitenskapen. Målet er å gi deg som leser kunnskap om hvordan risiko griper inn i livet og samfunnet vårt, og hvordan risikofaget og risikovitenskapen kan hjelpe oss å forstå, analysere, kommunisere og håndtere risiko. Forfatteren loser deg gjennom disse temaene uten å gå for mye i detaljer, og uten å bli for omfattende og teknisk.

Boken er rettet mot elever og studenter og fungerer utmerket som en første introduksjon til studier innen risikorelaterte fag. Den gir også en interessant og spennende innføring i faget for deg som arbeider med problemstillinger knyttet til risiko i samfunnet - for eksempel hvis du er ingeniør, økonom, helsepersonell eller leder, både i offentlig og privat sektor.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
131
ISBN
9788215060392
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Risiko og risikovitenskap
Format
19 x 15 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Risiko og risikovitenskap:

Risiko

Ingvild Laila Vatnelid
Paperback 
369,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv