Min side Kundeservice Bli medlem

Pride and Prejudice

«“The wit of Jane Austen has for partner the perfection of her taste.” —Virginia Woolf

“Nobody has ever been slyer with characters than Austen.” —Marlon James, “My 10 Favorite Books,” in T: The New York Times Style Magazine»

Part of Penguin's beautiful hardback Clothbound Classics series, designed by the award-winning Coralie Bickford-Smith, these delectable and collectible editions are bound in high-quality colourful, tactile cloth with foil stamped into the design. Les mer

Logg inn for å se din bonus

Part of Penguin's beautiful hardback Clothbound Classics series, designed by the award-winning Coralie Bickford-Smith, these delectable and collectible editions are bound in high-quality colourful, tactile cloth with foil stamped into the design. When Elizabeth Bennet first meets eligible bachelor Fitzwilliam Darcy, she thinks him arrogant and conceited; he is indifferent to her good looks and lively mind. When she later discovers that Darcy has involved himself in the troubled relationship between his friend Bingley and her beloved sister Jane, she is determined to dislike him more than ever.

In the sparkling comedy of manners that follows, Jane Austen shows the folly of judging by first impressions and superbly evokes the friendships,gossip and snobberies of provincial middle-class life.

Medlemsvurdering:
Som de fleste vet var Jane Austen helt utrolig til å finne opp en hel verden av fiksjonelle karakterer som hun presenterte i sine bøker. Denne boken er kanskje den mest kjente av alle; "Pride and Prejudice" handler om Elizabeth Bennet som vokser opp i en familie med fire andre søstre. Ved en tilfeldighet treffer hun Mr. Darcy en herre hun blir å krysse stier med ofte i tiden framover. Boken er en av verdens mest kjente og leste noveller og har du enda ikke lest den selv, så burde du absolutt gjøre det. Den er fortryllende, og selv om boken er litt komplisert med sitt engelske språk, fortjener den absolutt å leses.

reasand

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Penguin Classics
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
Sider
480
ISBN
9780141040349
Utgivelsesår
2008
Format
21 x 14 cm

Om forfatteren

Jane Austen, the daughter of a clergyman, was born in Hampshire in 1775, and later lived in Bath and the village of Chawton. As a child and teenager, she wrote brilliantly witty stories for her family's amusement, as well as a novella, Lady Susan. Her first published novel was Sense and Sensibility, which appeared in 1811 and was soon followed by Pride and Prejudice, Mansfield Park and Emma. Austen died in 1817, and Persuasion and Northanger Abbey were published posthumously in 1818.

Anmeldelser

«“The wit of Jane Austen has for partner the perfection of her taste.” —Virginia Woolf

“Nobody has ever been slyer with characters than Austen.” —Marlon James, “My 10 Favorite Books,” in T: The New York Times Style Magazine»

Medlemmers vurdering

T
Thea Aas – 19.09.2016

– Trodde eg skulle få pride and prejudice, men fikk kopier av originalen. Leste kanskje for dårlig på beskrivelsen av boken. Flere av sidene var vanskelige å lese.

r
reasand – 28.11.2008

– Som de fleste vet var Jane Austen helt utrolig til å finne opp en hel verden av fiksjonelle karakterer som hun presenterte i sine bøker. Denne boken er kanskje den mest kjente av alle; "Pride and Prejudice" handler om Elizabeth Bennet som vokser opp i en familie med fire andre søstre. Ved en tilfeldighet treffer hun Mr. Darcy en herre hun blir å krysse stier med ofte i tiden framover. Boken er en av verdens mest kjente og leste noveller og har du enda ikke lest den selv, så burde du absolutt gjøre det. Den er fortryllende, og selv om boken er litt komplisert med sitt engelske språk, fortjener den absolutt å leses.

m
miss bennet – 07.02.2007

– Dette er den engelske utgaven av Jane Austens fantastiske bok. Mange har sikkert sett enten filmen eller serien, men boken bør absolutt leses! Selv om både filmen og serien gjengir boken veldig bra, så er det så uendelig mye du går glipp av ved å ikke lese den. Denne utgaven er veldig søt og liten, og har til og med forgylte sider! Om du skal lese denne boken for første gang, og ikke er en kløpper i engelsk, bør du vurdere en norsk utgave. Det er på grunn av at enkelte fremmede, engelske ord stykker veldig opp meningen i setningene. Et must i bokhyllen!

B
Benjamin Dover – 01.05.2006

– Når en ung og rik herre som heter Mr. Bingley flytter til Netherfield, blir det fart i stua hos familien Bennet. Mrs. Bennet er allerede før hans ankomst fast bestemt på å få giftet bort en av sine døtre til ham. Mr. Bingley viser seg å være en imøtekommende og hyggelig ung herre, i motsetning til sin ordknappe og stolte venn Mr.Darcy. Mr.Darcy blir dårlig likt av de fleste, og spesielt av den nest eldste av Bennetdøtrene, Elizabeth. Hun synes at han er en stolt og fordømmende mann, men skinnet kan bedra... Jane Austen skrev denne tidløse romanen i perioden 1804-1814. Denne utgivelsen er ikke modernisert. Språket kan derfor til tider være litt vanskelig å forstå/venne seg til. Heldigvis følger det med en svært god ordforklaring bak i boken, som viste seg å være svært nyttig. Boka er som sagt en tidløs romantisk historie, kansje den beste noensinne. Til og med mitt unge guttehjerte klarte den å røre ved, og det skal noe til! Jeg vil anbefale denne boken på det sterkeste, men om du ikke er så god i engelsk kan det muligens være lurt å velge den norske utgaven, da den engelske utgaven til tider kan være litt vanskelig å forstå.

~
~ Nightweaver ~ – 17.04.2006

– Dette er en nydelig historie om Lizzie Bennet, en ung middelklassejente med sine meningers mot, som er villig til å gjøre alt for å gifte seg av kjærlighet. Handlingen er lagt til 1800-tallets England, der etikette og status setter grenser for hvor langt kvinnene kommer i livet, og forventningene til unge kvinner er høye. Lizzie møter mr.Darcy, en velstående men ufordragelig mann som hun i begynnelsen ikke tåler synet av. Gjennom flotte personskildringer og levende miljøbeskrivelser gir Jane Austen oss innsyn i hvordan livene til to mennesker endres drastisk når de møter et annet menneske de kan identifisere seg med. På tross av forskjellene mellom de to, vokser et forhold frem, selv uten av Lizzie selv er klar over det. Ett menneskes stolthet og ett annets fordommer skaper komplikasjoner når kjærligheten går sin gang og endrer livene til søstrene i Bennet-familien. Boken anbefales på det varmeste, virkelig en roman å få med seg enten man er romantiker eller ikke!

A
Anna – 20.03.2006

– Dette var sin tids Bridget Jones' dagbok. Helen Fielding har selv sagt at dette er yndlingsboka hennes, og at hun stjal deler av storyen sin fra Jane Austens roman, og jeg må si, den skuffer ikke. Den er morsom og underholdende, samtidig som den gir oss et inblikk i en anen tid. Den verbale sparringen som foregår hver gang Elizabeth og Darcy snakker sammen er mildt sagt fantastisk. Mye morsommere enn dagens krangling, når man bare kjefter på hverandre. Dette er ei bok som absolutt er verdt å lese, ikke bare fordi det er en klassiker, men fordi den er fantastisk godt skrevet, og, hvis du er smart nok til å lese den før du ser filmen eller serien (selv om serien er helt fantastisk), er den faktisk veldig spennende.

M
Mrs. Darcy – 20.02.2006

– I Jane Austens "Pride and Prejudice" eller "Stolthet og fordom" som den heter på norsk, møter vi Bennet familien. Hovudpersonen er Elizabeth, hun deler hjem med sine fire søstre, sin mor og sin far. Moren er ivrig etter å få giftet bort alle sine døtrer, og gjør hva som helst for å få dette til. Når en rik, attraktiv herre flytter til nabolaget, gjør hun alt for at dødtrene skal bli kjent med ham. Han blir godt likt av alle, og faller for den eldste Bennet jenta, Jane. Vennen hans, Mr. Darcy virker derimot veldig stolt, og blir ikke så godt likt. Spesielt ikke av Elizabeth. Men etter hvert får Elizabeth vite at ting ikke alltid er som du tror...Dette er den beste kjærlighets historien jeg noensinne har lest, jeg er absolutt helt fortapt! Viss du ikke har lest denne boken så må du gjøre det nå! Du har virkelig gått glipp av noe stort!

K
Keira – 03.02.2006

– I den vesle byen Netherfields bor Bennetfamilien med sine fem gifteklare døtre. Da den rike og godhjertede Herr Binglet flytter til byen sammen med sin søster og sin venn, den snobbete Herr Darcy, blir Fru Bennet straks oppsatt på å introdusere dem til sine døtre. Herr Bingley blir straks forelsket i Jane, eldstedatteren, mens Herr Darcy klarer å kalle Lizzie, den neste elste datteren, for alminnelig til å danse med. Lizzie blir selvsagt fornæmet, men omgivelsene gjør at hun må tilbringe mye tid med ham, noe som ender med at han begynner å få varme følelser for henne. En svært søt og koselig bok. Språket er litt komplisert, spesielt om man ikke er vant til å lese bøker på engelsk, men den er en nytelse, det er den virkelig. Dette er en av mine yndligsbøker, for karakterene er så uforglemmelige og virkelige.

R
Regina – 03.02.2006

– Denne boken handler for det meste om unge Lizzie Bennet. Hun er den nest eldste av familiens fem døtre. Fru Bennet er oppsatt på å få alle sine barn godt gift, uten å alltid tenke på hva døtrene selv vil. Da de to attraktive ungkarene Bingley og Darcy kommer til byen, er hun fast bestemt på å skaffe dem som ektemenn til døtrene. Men Darcy viser seg å være sur og uhøflig, men Lizzie ser snart en annen side av ham.
Denne boken er kjempesøt og forferdelig romantisk. Man blir så utrolig glad i Lizzie og søstrene hennes, og Jane Austen har et så utrolig vakkert språk at man kunne gråte. Dette er helt klart den beste av hennes bøker, selv om Emma også anbefales.

L
Lillemor – 02.09.2005

– Det er noe helt spesielt med kjærlighetsromaner, og dette er kjærlighetsromanen over alle kjærlighetsromaner, spør du meg. Den har rett og slett alt. De unge søstrene Bennet har ingen formue å snakke om, og deres eneste håp her i livet er selvsagt å bli gift med en velstående mann, i alle fall i følge moren. Elizabeth, den nest eldste av søstrene, ser litt annerledes på saken; hun vil gifte seg av kjærlighet og ingenting annet. Derfor er hun også kald nok til å avslå opptil flere frierier, rett og slett fordi hun ikke liker frierne. Men det viser seg etter hvert at det fins en mann som hun gjerne skulle sagt ja til. Dermed får vi en historie full av skjulte lengsler, misforståelser og svik, men selvsagt også en lykkelig slutt (det var vel ingen overraskelse). Til tross for at dette kan virke veldig oppskriftsmessig, har denne romanen også noe mer. Jane Austens språk er en nytelse i seg selv, og muligheten for å lese romanen på mange plan gjør den til noe annet enn en kioskroman.
Bare det at den har holdt seg som en favoritt i så mange generasjoner, sier jo sitt.

B
Bokormen – 01.08.2005

– "Pride and Prejudice" handler om livet på en engelsk storgård tidlig på 1800-tallet. Familien Bennet tilhører middelklassen og har fem døtre. Livet i familien virker idyllisk og uproblematisk. Godseieren Darcy faller for den egenrådige Elizabeth Bennet, men hun avviser ham. Når hun senere merker at hun likevel har følelser for ham, må hun overvinne stolhet og fordommer før hun kan gi seg til kjenne.
"Pride and Prejudice" er en fengslende og betagende roman som det er en fornøyelse å lese. Den skildrer levende og realistisk mennesker og miljø, og forfatterinnen utviser stor fortellerkunst med sin medrivende historie. Dette er en bok jeg satte stor pris på og som jeg gjerne anbefaler.

L
Lise – 10.05.2005

– Pride and Prejudice handler om livet i overklassens england på 1800 tallet. Elizabeth er den nest eldste søsteren i en søskenflokk på fem. Vi får følge henne og den eldste søsteren Jane i sin jakt på en passelig ektemann. Selv har de ingen formue, noe som gjør det svært viktig å få en mann med formue. En formuende mann flytter inn i nabolaget og alle unge kvinner begynner å jakte på ham. Boken gir deg en god innsikt i livet slik det bar før, og selv om mye har forandret seg finnes det fortsatt enkelte ting som går igjen i livet i dag. Jane Austen har en magisk måte for å få menneskene i boken til å bli levende. Boken kan være litt tung til tider siden den er skrevet på gammel engelsk, men den er virkelig verdt strevet. Man kan virkelig lære noe av denne boken, og man kommer ut med en bedre forståelse for språket og livet på den tiden. Jeg kan virkelig anbefale denne boken til alle som liker kjærlighets historier.

z
zyph – 15.12.2004

– Mennesket har alltid vært opptatt av kjærlighet og lengsler og drømmer. Denne boken har alt. Vi blir kjent med Elizabeth Bennet - én av fem Bennet-søsken - en intelligent, følsom og vakker kvinne som ønsker å finne mannen i sitt liv uavhengig av hans rikdom. Hennes mor, en rak motsetning av Elizabeth selv, vil at alle hennes døtre skal gifte seg inn i en rik familie slik at deres fremtid skal bli sikret, men dessverre er det bare Elizabeth og hennes eldre søster Jane som har utstråling, intelligens og vett til å kunne oppnå noe slikt. Skuffelsen blir selvsagt stor når Elizabeth avslår det ene etter det andre giftemålet...

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pride and Prejudice:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hvit død
3 for 2

Hvit død

Robert Galbraith
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv