Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Wuthering Heights

'Wuthering Heights is commonly thought of as "romantic", but try rereading it without being astonished by the extremes of physical and psychological violence' Jeanette Winterson

Emily Bronte's novel of impossible desires, violence and transgression is a masterpiece of intense, unsettling power. Les mer

Logg inn for å se din bonus

'Wuthering Heights is commonly thought of as "romantic", but try rereading it without being astonished by the extremes of physical and psychological violence' Jeanette Winterson

Emily Bronte's novel of impossible desires, violence and transgression is a masterpiece of intense, unsettling power. It begins in a snowstorm, when Lockwood, the new tenant of Thrushcross Grange on the bleak Yorkshire moors, is forced to seek shelter at Wuthering Heights. There he discovers the history of the tempestuous events that took place years before: the intense passion between the foundling Heathcliff and Catherine Earnshaw, her betrayal of him and the bitter vengeance he now wreaks on the innocent heirs of the past.

Edited with an Introduction and notes by PAULINE NESTOR Preface by LUCASTA MILLER

Medlemsvurdering:
En fantastisk, magisk og original kjærlighetshistorie du aldri før har sett lignende til. Ingen kan måle seg med Emily Brontë når det gjelder å holde på stemningen, og når du har lest ferdig boken får du bare lyst til å starte på nytt.
Boken handler om Catherine og Heathcliff, som elsker hverander, men som pga deres egen sjalusi og grådighet aldri kan få hverandre. Den egentlige hovedpersonen i boka er en ung herre som nylig har bosatt seg like ved gården 'wuthering hightes'. De ligger begge langt uti ødemarka, og da vår herre blir stengt inne i nabohuset under en snøstorm, og har en veldig merkelig opplevelse der som innebærer gamle, glemte dagbøker, et spøkelse, og en veldig merkelig familie, blir han liggende syk i ukesvis. I løpet av denne kjedelige tiden forteller husholdersken hans historien til naboene, hun var tidligere ansatt der. Og det er en merkelig og eventyrlig historie! Anbefales.

E

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Penguin Books Ltd
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
416
ISBN
9780141439556
Utgivelsesår
2003
Format
20 x 13 cm
Priser
Runner-up for The BBC Big Read Top 100 2003 and The BBC Big Read Top 21 2003. Short-listed for BBC Big Read Top 100 2003.
Serie
Penguin Clothbound Classics

Om forfatteren

Emily Bronte (1818-48) along with her sisters, Charlotte and Anne, is one of the most significant literary figures of the 19th century. She wrote just one strikingly innovative novel but was also a gifted and intense poet.
Pauline Nestor teaches English at Monash University, Australia.
Lucasta Miller was educated at Lady Margaret Hall, Oxford.

Medlemmers vurdering

L
Litteraturelsker – 05.06.2008

– Wuthering Heights er den eneste boka til forfatteren, og litt av en historisk perle. Forfatteren har valgt to fortellerstemmer som i seg selv ikke er helt til å stole på, men leseren kan både trekke ifra og plusse på der det trengs. Denne fortellerstilen er ganske så unik; og gir et stort pluss til historien. Det handler om ulykkelig kjærlighet mellom husets datter og husets fostersønn; og etterhvert som historien spinner om vonde følelser, undres leseren på om dette noen gang kan ende godt? Personlig synes jeg at Juliet Stevenson er en fabelaktig oppleser, men likevel stusser jeg litt på denne utgaven.... Da jeg leste boken for første gang, het en av fortellerstemmene Nelly Dean, mens i denne heter hun av en eller annen merkelig grunn Ellen Dean. Der er flere detaljer som fikk meg til å stusse på denne utgaven, men disse er ikke så lette å peke ut.

s
sb – 31.03.2006

– En uhyre dramatisk kjærlighets historie hvor vi møter Catherine og Heathcliff. Vi befinner oss i England på 1800 tallet. Heathcliff kommer til Catherines hus av sin far, og blir tatt inn som et nytt medlem, noe ikke alle er like begeistret for. Hans demoniske og mystiske vesen står i kontrast mot den yndige Catherine. De knytter sterke bånd, og deler en samhørighet som varer gjennom hennes ekteskap med Edgar Linton. Vi opplever en verden fylt med kjærlighet, liv og død og en miks av virkelighet og drøm. En virkelig sår fortelling som skjærer seg dypt inni hjertet, men også som gir oss håp om kanskje å finn den rett en gang? Er du fan av kjærlighetsromaner, kommer du ikke unna denne klassikeren.

L
LilleMy – 05.03.2006

– Stormende kjærlighet, savn og hevnlyst gjennom flere generasjoner, er temaer for denne klassiske romanen. Boken er et litterært mesterverk, med to fortellinger i én; en i nåtiden, og en tilbakeskuende. Hva gjør stormene på huset Wuthering Heights med de som bor der, hvordan påvirker de ville værforholdene menneskenes lynne? Vær og oppførsel knyttes sammen på en finurlig måte, og vi blir både rørt, sjokkert og skremt av de lidenskaplige hovedpersonene. Boken er absolutt et must i enhver samling, og bør leses på originalspråket.
Den kan være noe tung for de yngre leserne, og bør gis stor oppmerksomhet når man først skal lese den. Mange personer å forholde seg til, mange skjebner å lære om.

E
E – 05.12.2005

– En fantastisk, magisk og original kjærlighetshistorie du aldri før har sett lignende til. Ingen kan måle seg med Emily Brontë når det gjelder å holde på stemningen, og når du har lest ferdig boken får du bare lyst til å starte på nytt.
Boken handler om Catherine og Heathcliff, som elsker hverander, men som pga deres egen sjalusi og grådighet aldri kan få hverandre. Den egentlige hovedpersonen i boka er en ung herre som nylig har bosatt seg like ved gården 'wuthering hightes'. De ligger begge langt uti ødemarka, og da vår herre blir stengt inne i nabohuset under en snøstorm, og har en veldig merkelig opplevelse der som innebærer gamle, glemte dagbøker, et spøkelse, og en veldig merkelig familie, blir han liggende syk i ukesvis. I løpet av denne kjedelige tiden forteller husholdersken hans historien til naboene, hun var tidligere ansatt der. Og det er en merkelig og eventyrlig historie! Anbefales.

E
Emilie14 – 21.11.2005

– En ung mann har kjøpt en herregård, ensomt plassert ute i de store heier, midt ute i ødemarka. Her planlegger han å tilbringe åresvis i fred og ro fra omverdenen, men det venter ham så mye mer. Da vinteren kommer blir det for alene for ham. Han besøker nabohuset, milevis unna, i et siste desperat forsøk på å bli kvitt ensomheten. Men de som bor der er merkelige, og han vil bare hjem igjen. Men da har snøen tatt over, og tvinger ham til å tilbringe natten der, blant alle disse merkelige personlighetene. det virker som om de bærer på en stor hemmelighet, en fantastisk historie, alle sammen. I løpet av natten blir han utsatt for et voldsomt mareritt, og i tillegg ser han et spøkelse. Et spøkelse som tydeligvis er godseieren, Heathcliff, kjent, og berører et sted dypt inne i ham. Vår hovedperson forlater godset så fort han har muligheten, og blir sengeliggende i ukesvis senere, med influensa. Og i disse ukene får han av stuepiken, en koselig gammel dame som har tilbragt sine tidligere år i den hjemsøkte godset, fortalt historien til de som bor der nå. En hjerteskjærende, grusom, overraskende, fantastisk kjærlighetshistorie, så vond, så hatefull, så god og full av elsk, så ny og utrolig.
Med sine små innslag av uforklarlig magi, og mest av alt sine gode beskrivelser, ekte følelser og forskjellige sider av mennesket (i det ene øyeblikket føler du medlidenhet og elsker en person, i det neste hater du det), er dette verket noe av det beste som er skrevet i historien. En fantastisk kjærlighetshistorie du aldri har hørt før!

C
Challenger – 19.10.2005

– 'Stormfulle høyder' er en fantastisk kjærlighetsroman som på en særegen måte skildrer kjærlighetsforhold og hvordan disse utvikler seg. Emily Brontë tar i bruk flere fortellerteknikker og man kan på en måte si at selve boka er delt opp i to parallelle handlinger som blir beskrevet på ulike steder. Boka tar også for seg flere svært sentrale temaer som for eksempel klasseskille og de ulike familiene vi som lesere blir presentert for blir stadig kontrastert. Hva som er det egentlige hovedtemaet er vanskelig å bestemme seg for, og dette er også noe som er i stadig i diskusjon i de mer litterære kretser. Videre blir det fremstilt overnaturlige vesener som Emily Brontë på en svært god måte klarer å trekke ned til det mer jordiske plan slik at leseren i større grad klarer å identifisere seg med verdenen vi blir presentert for. Dette er en svært god men også litt tung bok for de som ønsker å lese noe av det absolutt beste litteraturen har å by på!

1
1juice – 19.07.2005

– Denne boken er for alle romantikere der ute, som er lei av platte kjærlighetsromaner med billige poenger. Språket er intenst inntil det grufulle, og handlingen er destruktivt-romantisk med innslag av nekrofili. De to hovedpersonene i boken Catherine og Heathcliff ble betraktet som umoralske av datiden, og boken ble fordømt på det sterkeste.
Dette er en bok som kan leses på mange ulike plan og sånnsett gir leseren masse å gi seg i kast med.
Kate Bush' låt om boka er også verd å lytte til.
I dag regnes "Stormfulle høyder" som en av tidenes kjærlighetsromaner. Det er høyst fortjent.

L
Les noe skikkelig heller da! – 19.07.2005

– Dette er ungpike-litteratur for de litt mer avanserte, men slett ikke mer enn det heller. Ja, vi blir kjent med villdyret Heatcliff og denne Cathrine og vi får høre om deres eskapader. Hun finner vel sammen med denne Linton som er mer skikkelig, men gosj, det er denne Heatcliff som egentlig gjelder, hvilken overraskelse. Ellers er det jo et nesten-fiffig at de to gårdene i boken representerer to ulike natursyn, men dette kan man lese mer interessant om andre steder.
Men strengt tatt handler dette bare om en tøysefillete ungpike som faller for en psykopat, hun burde ta seg sammen og han er bare gærn.

R
Regina – 13.07.2005

– Som barn blir sigøynerungen Heathcliff bragt til Wuthering Heighs, der han vokser opp sammen med den ville og vakre Catherine Earnshaw. De har et veldig tett forhold, selv etter at Catherine gifter seg med Heathcliffs fiende Edgar Linton. Men Heathcliff har en altfor voldsom natur til å la Lintonene i fred.
Jeg likte veldig godt første halvdel av denne romanen, for den er virkelig veldig god. Språket er rikt og deilig å lese, men etter er stund mister man liksom interessen for hvordan det går med hovedpersonene. Den er rett og slett litt for lang. Men jeg leste den ferdig og angret ikke på det.

L
Lise – 03.06.2005

– Boken handler om Heathcliff som blir plukket opp som foreldreløs på gaten i London og tatt med hjem til en rik manns familie for å vokse opp. Mannen har to små barn fra før, Catherine og Hindley. Catherine og Heathcliff blir gode venner med en gang mens Hindley nærer et dypt hat til den unge mannen som hans far ble så glad i. Da gamle mr. Earnshaw så dør blir Hindley herren på godset og Heathcliff får med en gang en mye vanskeligere oppvekst. Boken er en vidunderlig trist historie om kjærlighet på den tiden og hvor vanskelig det kunne være å velge hvem man skulle dele livet med. Boken både rørte meg til tårer og fylte meg med latter skiftevis. Det er en vidunderlig historie som alle burde lese.

C
Christin – 23.10.2004

– "Wuthering Heights" er en god bok, det er en anerkjent klassiker og en berømt kjærlighetshistorie. Før jeg leste boken hadde jeg sett en av filmatiseringene, og som mange andre ble jeg grepet av den tragiske og intense kjærligheten. Boken er kanskje en romantisk bok, men mer i sjanger enn i historien. En av hovedpersonene, Heathkliff, blir skildret flott som en mann helt blottet for empati og vanlige mennesklige følelser, det eneste unntak - Cathy. Hans altoverskyggene kjærlighet for henne får tragiske konsekvenser, men blir det interessante i forhold til bokens enestående karakterbeskrivelse. Det har vist seg umulig å gjengi denne historien tilfredstillende på film, det er bare å anbefale alle og enhver å lese den. Les den på engelsk, det er et vakkert språk Emely benyttet!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Wuthering Heights:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
464,-
 

Alt er OK

Ebba Schjølberg Eiring
Innbundet 
272,- 299,-
 

Ok boomer!

Nora Jungeilges Heyerdahl
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv