Min side Kundeservice Bli medlem

Nye psykoaktive stoffer

en rusmiddelrevolusjon?

Nye psykoaktive stoffer markerer et helt nytt kapittel i vår rusmiddelhistorie. Denne boka vil gi en oppdatert og grundig beskrivelse av dette nye fenomenet.
Kjemisk innovasjon, økt digitalisering og et effektivt postsystem har akselerert en utvikling der helt nye stoffer stadig dukker opp på arenaen. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Nye psykoaktive stoffer markerer et helt nytt kapittel i vår rusmiddelhistorie. Denne boka vil gi en oppdatert og grundig beskrivelse av dette nye fenomenet.
Kjemisk innovasjon, økt digitalisering og et effektivt postsystem har akselerert en utvikling der helt nye stoffer stadig dukker opp på arenaen. Bare siden 2010 er 111 nye psykoaktive stoffer registrert for første gang i Norge. Med internett som plattform for kjøp og salg og for utveksling av brukerinformasjon, eksisterer markedet for nye psykoaktive stoffer i en virtuell verden drevet fremover av globaliserte produksjonsmuligheter.

De nye rusmidlene tar liv, også i Norge. Psykoser, angst, hjerteproblemer, selvskading er blant uønskede bivirkninger.

Nye psykoaktive stoffer markerer et helt nytt kapittel i vår rusmiddelhistorie. Denne boka vil gi en oppdatert og grundig beskrivelse av dette nye fenomenet. For å beskrive og analysere de store endringene på feltet, har vi samlet personer fra ledende norske og europeiske fagmiljøer. Bidragsyterne har sin fagbakgrunn innenfor toksikologi, økonomi, sosiologi, psykologi, psykiatri, jus, kjemi og helsefag. Også fagpersoner fra Toll- og avgiftsetaten og Kripos har bidratt.

«Alt i alt er dette en veldig god og nyttig bok for alle som er i kontakt med brukere av nye rusmidler, enten som behandlere, pårørende eller som av andre grunner vil ha nytte av informasjon om de nye rusmidlene.» «Tidsskrift for Den Norske legeforeningen» 2016

Anne Line Bretteville-Jensen (f.1965) er samfunnsøkonom og forskningsleder ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).
Ola Røed Bilgrei (f.1985) er sosiolog og stipendiat ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).

Bidragsyterne er Liliana Bachs, Jørgen G. Bramness, Ana Gallegos, Brendan Hughes, Jane Mounteney, Eline Borger Rognli, Roumen Sedefov, Sveinung Skjørsæter og Silja Skogstad Tuv. De presenteres i boka.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
182
ISBN
9788215025773
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Nye psykoaktive stoffer
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nye psykoaktive stoffer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
464,-
 

Alt er OK

Ebba Schjølberg Eiring
Innbundet 
272,- 299,-
 

Ok boomer!

Nora Jungeilges Heyerdahl
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv