Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Stargate

en julefortelling

Stargate er Ingvild H. Rishøis nye, uforglemmelige julefortelling for vår tid, en lavmælt, rørende og sterk historie du får lyst til å lese høyt. 

Les mer

308,-

339,- Spar: 31,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Stargate. En julefortelling

Møt søstrene Ronja og Melissa, faren deres, en klok vaktmester, en juletreselger, en snill nabo og flere til i Ingvild H. Rishøis nydelige julefortelling.

Husker pappa det?
Det er desember. Ronja er ti år og bor sammen med storesøsteren og faren. Hun klarer ikke å la være å håpe at faren skal få seg en jobb, betale regningene i tide, handle mat og kanskje til og med kjøpe et juletre til jul. Men han går heller på puben Stargate, sover lenge og glemmer alt det pappaer skal sørge for. Kommer han til å våkne tidsnok og huske å komme og se henne i Luciatoget på skolen?

«Så bra at jeg blir helt tullete | Ingvild H. Rishøis første roman bør ligge under samtlige juletrær i år.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

Lykken er et juletre
Da faren får jobb som juletreselger, snur lykken, i hvert fall for en liten stund. Og Ronja oppdager at hun har et uventet talent. Historien om Ronja lukter matpakke og våte votter, granbar, kulde og tomt kjøleskap, og er fylt med den varme nærheten til søsteren, vennskap og drømmer, naken fortvilelse og håp. Og troen på at jenta med fyrstikkene i eventyret ikke er en trist historie, den slutter jo med at hun skal møte mormoren sin?

«Årets julefortelling! | Ingvild H. Rishøi har alltid hatt et bankende hjerte for folk som sliter, for de sårbare og desperate. ... hun vinner definitivt prisen for årets beste julefortelling.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG, terningkast 5

Stor dikter
Ingen kan skrive de store fortellingene i de små, hverdagslige tingene som Ingvild Rishøi. Å dikte er å finne små nok ord til store nok følelser, har Hans Børli sagt en gang. Rishøi gjør det. Hun skriver dirrende nært og sårt om brutte forventninger, små feiltrinn som ikke kan gjøres om, om barn som blir sviktet av voksne som ikke strekker til. Men det er også alltid noen som ser, som hjelper på sin måte, som gir håp. «Rishøi skriver med dyp psykologisk innsikt … Språket er presist og ujålete på samme tid,» sa den begeistrede juryen da hun fikk Brageprisen i 2014. Et unisont anmelderkorps hyller Rishøis forfatterskap; gripende, menneskelig rotekte, under-huden-opplevelse, hjerteskjærende og lysende. Internasjonal klasse, en stjerne! Stargate er alt dette, den er humoristisk og dypt alvorlig. Den gir klump i halsen og ettertanke. Les den igjen neste jul, og neste der igjen ...

«En nydelig julefortelling | Rishøis varme historie om livsvilkår i Norge i dag gir assosiasjoner til de mest klassiske julehistorier.»

Adressa, terningkast 6

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
133
ISBN
9788205539334
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Stargate
Format
20 x 13 cm

Utdrag

Om forfatteren

Ingvild H. Rishøi (f. 1978) debuterte i 2007 med novellesamlingen La stå, som var hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Hennes novellesamlinger Historien om Fru Berg (2012) og Brageprisboka Vinternoveller (2014) fikk også strålende mottakelse. I tillegg har hun skrevet to bildebøker for barn og er tildelt blant annet Sultprisen, Kritikerprisen, P.O. Enquists pris og Språklig samlings litteraturpris.

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stargate:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
 

På vei

Elisabeth Ellingsen
Paperback 
439,-
 

På vei

Elisabeth Ellingsen
Paperback 
589,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv