Min side Kundeservice Bli medlem

Gilgamesj

han som så alt

Gilgamesj var konge i landet Uruk i Mesopotamia omkring 2500 år før vår tidsregning. Historiene om hans liv og bragder vandret fra sted til sted før de første gang ble samlet, ca 1600 f.Kr. "Gilgamesj" regnes som litteraturens første episke storverk; en beretning om et menneske som vil erobre vennskap og makt - og fravriste gudene eneretten til evig liv. Les mer

199,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Gilgamesj var konge i landet Uruk i Mesopotamia omkring 2500 år før vår tidsregning. Historiene om hans liv og bragder vandret fra sted til sted før de første gang ble samlet, ca 1600 f.Kr. "Gilgamesj" regnes som litteraturens første episke storverk; en beretning om et menneske som vil erobre vennskap og makt - og fravriste gudene eneretten til evig liv.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202426811
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

b
basto – 26.04.2009

– Eposet om kong Gilgamesj, mannen som er en tredjedel menneske og totredjedel gud, regnes som verdens første nedskrevende litterære verk. Men dette er ikke den eneste grunnen til hvorfor alle bør lese dette verket. Gilgamesj handler i tillegg til kongens liv og gjerninger om vennskap mellom menn, makt, begjær, liv og død. Dessuten møter man også på den første kvinnelige helten og en tidlig versjon om Noa og syndefloden som man siden finner i bibelen. Per Seyersteds Gilgamesj-versjon fra 1967 er den grei oversettelse av eposet, men dessverre ikke basert på den fullverdige teksten av eposet slik som Braavig-Bringsværds Gilgamesh-versjon. Men på tross av dette er det viktigste av eposet tatt med i denne versjonen også.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gilgamesj:

Se flere

Logg inn

Handlekurv