Min side Kundeservice Bli medlem

Amerikansk karmageddon

tanker om mitt fordømte fedreland

«Kraftprestasjon av Seltzer»

Guri Hjeltnes, VG

USA har gått fra drøm til mareritt. Hva har skjedde? Det vet Thomas Seltzer en hel del om. Bli klokere på stormakten vi både elsker og frykter, og ikke helt forstår. 

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Fordømte drømmeland

USA har gått fra drøm til mareritt. Hva har skjedde? Det vet Thomas Seltzer en hel del om. Bli klokere på stormakten vi både elsker og frykter, og ikke helt forstår.

Nyhetene vi får servert fra USA gir på langt nær et utfyllende bilde av den komplekse amerikanske virkeligheten. Thomas Seltzer har norsk mor og amerikansk far. Han har alltid lengtet tilbake til sin barndoms Amerika. Men hva slags liv hadde han fått da? Han vil finne ut hvorfor hans drømmeland har blitt til mer av et mareritt.

Det ekte amerika
Seltzer er godt kjent allerede som prisbelønt programleder i NRK og tidligere som bassist i det berømte bandet Turbonegro. For deg som har fått med deg Seltzers store seersuksess «UXA» på NRK vet du at du har en kunnskapsrik og uhøytidelig leseopplevelse i vente. Han viser oss det ekte Amerika og den tøffe virkeligheten de aller fleste amerikanerne lever i.

«Denne boka er tre ting, som et kinderegg. Den er dels en reiseskildring fra USA. […] Boka er dels også en historisk analyse av dagens USA. Denne analysen er subjektiv, men basert på objektive kjensgjerninger og historie. Og den er dels min fortelling om mitt liv og mine røtter.» Thomas Seltzer

Fra drømmelandet til gamlelandet
Etter noen eventyrlige barndomsår i USA flyttet lille Thomas og familien til Norge. Det første møtet med hans nye hjemland var bygda Løten der morsslekten er fra. Overgangen var stor. Han var skuffet. Han skjønte ikke språket og han savnet alle vennene og all moroa som hørte en amerikansk barndom på 1970-tallet til.

Hva skjedde med usa?
En nøye utpønsket og håpefull fluktplan via det enorme barskogbeltet taigaen, som knytter Seltzers røtter sammen fra Løten til USA, ble raskt parkert av storebror som visste bedre. Siden har savnet vært hans følgesvenn hele livet. Som voksen ser han imidlertid USA med nye øyne.

Et livlig portrett
I umiskjennelig slentrende og uhøytidelig stil øser Seltzer av både ellevill familie- historie og imponerende overblikk og presis kunnskap om USA i dag. Fakta, etymologi, historie og reiseskildringer flettes sammen med referanser til bøker og musikk. Vi får et spill levende og analytisk portrett av landet som har forspilt sine mange muligheter, og de mange begivenhetene som har ført dem dit.

 

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
509
ISBN
9788249523764
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Amerikansk karmageddon
Format
23 x 16 cm
Nr
8212600

Om forfatteren

Thomas Seltzer (f. 1969) har sine amerikanske røtter i Texas og Kansas og tilbrakte tidlig barndom i det såkalte Rustbeltet i Wisconsin. Etter en lang karriere som musiker har Seltzer gjort stor suksess som programleder for NRKs «Trygdekontoret» og dokumentar-filmen «I Donald og Hillarys bakgård» (2016) for NRK. «UXA – Thomas Seltzers Amerika» (2020) er en av de mest sette norske TV-dokumentarene noensinne med over én million seere av hver episode. Amerikansk karmageddon er Thomas Seltzers første bok.

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Kraftprestasjon av Seltzer»

Guri Hjeltnes, VG

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Amerikansk karmageddon:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv