Regresjonsanalyse for samfunnsvitere

med eksempler i SPSS

Regresjonsanalyse er den statistiske teknikken som oftest blir benyttet i moderne samfunnsvitenskap. Derfor er det et problem at mange studenter oppfatter regresjonsanalyse som skremmende vanskelig. Denne boken viser at det ikke trenger å være det. Les mer

359,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Regresjonsanalyse er den statistiske teknikken som oftest blir benyttet i moderne samfunnsvitenskap. Derfor er det et problem at mange studenter oppfatter regresjonsanalyse som skremmende vanskelig. Denne boken viser at det ikke trenger å være det.
«Regresjonsanalyse for samfunnsvitere» er en kort og uformell innføringsbok. Den er ment å fungere som en døråpner inn til den mer tekniske metodelitteraturen. Boken gir en konsentrert, men samtidig lettfattelig fremstilling av anvendt regresjonsanalyse. Fokus rettes mot de praktiske utfordringene; mot den intuitive forståelsen og regresjonsanalysens tilknytning til de ulike stadiene i forskningsprosessen, og ikke mot kompliserte formler og symboler. Fremstillingen tar utgangspunkt i et konkret eksempel med relevans for økonomi, statsvitenskap og sosiologi. Underveis presenteres og diskuteres kommandoer og utskrifter fra statistikkpakken SPSS.

SPSS datafil finner du nedenfor.

Boken finnes også i en utgave med eksempler i STATA

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
131
ISBN
9788215010977
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Regresjonsanalyse for samfunnsvitere
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Regresjonsanalyse for samfunnsvitere:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-
 

Alt er OK

Ebba Schjølberg Eiring
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv