Min side Kundeservice Bli medlem

Samfunnsvitenskapenes oppgaver, arbeidsmåter og grunnlagsproblemer

Er kvalitative data like gode som kvantitative? Kan samfunnsvitenskapelige forklaringer måle seg med naturvitenskapelige? Bør samfunnsvitenskapene også bidra til forbedringer av samfunnet? Dette er noen av de spørsmålene som stilles og besvares i denne boken. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Er kvalitative data like gode som kvantitative? Kan samfunnsvitenskapelige forklaringer måle seg med naturvitenskapelige? Bør samfunnsvitenskapene også bidra til forbedringer av samfunnet? Dette er noen av de spørsmålene som stilles og besvares i denne boken.

For å klargjøre hva som kjennetegner samfunnsfagene som vitenskap, konkretiseres generell vitenskapsteori i praktiske krav til forskningsopplegg. Det gjøres rede for feltstudier og intervjuer, eksperimenter, rundspørringer og bruk av foreliggende kilder. Ulike analytiske strategier diskuteres, som begrepsanalyse, modeller og sammenligninger. Samfunnsvitenskapelige konklusjoner er både deskriptive og normative. Krav til teori, argumentasjon og ulike typer forklaringer blir presentert og drøftet.
Boken er tilrettelagt for bachelorstudenter innen samfunnsvitenskapene, men kan leses med utbytte også av studenter på høyere nivåer og forskerrekrutter.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
150
ISBN
9788205396616
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Samfunnsvitenskapenes oppgaver, arbeidsmåter og grunnlagsproblemer
Format
17 x 24 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samfunnsvitenskapenes oppgaver, arbeidsmåter og grunnlagsproblemer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv