Meny
 
Geografiens makt - 
      Tim Marshall
    
      Bertil Knudsen
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon

Geografiens makt

10 kart som forklarer verden

; Bertil Knudsen (Oversetter)

«Ganske enkelt en av de beste bøkene om geopolitikk du kan tenke deg.»

Har et land en naturlig grense? Hvordan påvirker beliggenheten og landegrensene storpolitikken? Forstå det som skjer i verden bedre – les om geografiens makt! Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

«Landskapet vi bor i har alltid formet oss. Det har formet krigene, makten, politikken og den sosiale utviklingen til folkene som nå bebor nesten hver minste del av jorden,» skriver forfatteren. Geografiske særtrekk har til enhver tid bestemt hva menneskene som bor der kan, og ikke kan, gjøre.

Hva har påvirket russernes handlinger i Ukraina? Kunne ikke Vesten forutse dette? Hvor langt vil Moskva gå? Hva med Kina, har de slått seg til ro innenfor landets nåværende grenser? Hvorfor tviholder de på Tibet? Hvordan har USA nyttiggjort seg landets gunstige geografiske forhold og rike naturressurser til å bli en supermakt? Og historien viser at det også har mye å si hvordan en leder og et folk håndterer sin beliggenhet og sine ressurser – eller mangel på dem.

FORSTÅ MER AV VERDEN
Uansett, en statsleder som kan geografi har et fortrinn. Valgene som skal tas påvirkes av fjellene, elvene, ørken og hav, hvem som grenser til hvem og forhistorien. Med utgangspunkt i ti kart viser Geografiens makt hvordan geopolitisk innsikt er avgjørende for å forstå historiens gang. På tilgjengelig og forfriskende vis forklarer forfatteren komplekse sammenhenger, og gjør leseren i stand til å navigere i en konfliktfylt verden.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vega forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 281
ISBN: 9788282115179
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Prisoners of geography
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8099049
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

TIM MARSHALL (f. 1959) er redaktør og journalist i tillegg til at han skriver bøker. Han er en ledende autoritet innen utenrikspolitikk, og har gjennom mer enn 25 år rapportert fra en lang rekke land og konfliktområder, inkludert Balkan og Midtøsten. Han har jobbet for blant annet BBC, Sky News, The Times, Guardian, Independent og Daily Telegraph.

 

«Ganske enkelt en av de beste bøkene om geopolitikk du kan tenke deg.»

«Skarpe innblikk i hvordan geografi former verdensledernes valg.»