Meny
 
Hvordan forstå statistikk? - 
      Silje Bringsrud Fekjær

Hvordan forstå statistikk?

politi og kriminalitet

Denne boka er skrevet for dem som trenger å forstå og vurdere statistikk, men som ikke nødvendigvis skal lage den.
I boka beskrives statistikkens plass i politiet og kriminalitetsdebatten og vanlige feilslutninger som gjøres ut fra statistikk. Les mer
Vår pris
259,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 259,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Denne boka er skrevet for dem som trenger å forstå og vurdere statistikk, men som ikke nødvendigvis skal lage den.
I boka beskrives statistikkens plass i politiet og kriminalitetsdebatten og vanlige feilslutninger som gjøres ut fra statistikk. Leseren lærer om å lese statistikk, å vurdere potensielle feilkilder og å avgjøre hvilken informasjon som er til å stole på.

Blir det mer eller mindre kriminalitet? Vil bevæpning av politiet føre til at det norske politiet oftere skader og dreper sivile? Hvor lang er responstiden til politiet? Blir barn voldelige av å spille voldelige dataspill? Spørsmål som disse er viktige, både for politiet og for samfunnet. For å finne svarene vender mange seg til statistikken. Men skal man forstå og vurdere svarene som statistikken gir, trenger man grunnleggende kunnskaper om statistikk.

Tall fremstilles ofte som den objektive sannheten. Men om man ikke har kunnskaper om grunnleggende prinsipper i statistikk, trekker man lett gale slutninger. Denne boka handler om hvordan vi kan bruke kvantitativ metode og tall for å skaffe oss informasjon om samfunnet, og hvordan statistikk kan brukes og misbrukes i politiet og i kriminalitetsdebatten.

Boka er skrevet for politistudenter, kriminologistudenter, fengselsbetjenter, politifolk og andre som trenger å forstå og vurdere statistiske undersøkelser innenfor justissektoren.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 87
ISBN: 9788205485327
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger