Min side Kundeservice Bli medlem

Guards! Guards!

(Discworld Novel 8)

«'The best humorous English author since P.G. Wodehouse'»

Sunday Telegraph
145,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Medlemsvurdering:
Nok et blinkskudd fra Terry Pratchett. Dette er den åttende boken i serien om Discworld og den er også en av de bedre jeg har lest så langt. Det er lite å si som kan yte denne boken rettferdighet, men det er jo lov å prøve? Vi følger vekterne i byen Ankh-Morpork. Eller rettere sagt, vi følger nattskiftet. Det er deres heller tvilsomme glede å holde byen trygg om natten. Men hva gjør de når det dukker opp en ekte drage, selv om drager ikke finnes? Boken er fantastisk fylt med herlige og slagferdige vitser som ligger så godt flettet inn i handlingen at man ikke kan unngå å beundre forfatterens evne til å skrive en utrolig god historie, samtidig som den er så ustyrtelig morsom. Smiletbåndet ditt og lattermusklene dine kommer garantert til å få god trening når du leser denne. Et blinkskudd av de sjeldne med andre ord.

Delluvian

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Penguin (Transworld)
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
432
ISBN
9781804990674
Utgivelsesår
2023
Format
20 x 13 cm

Om forfatteren

Terry Pratchett was the acclaimed creator of the global bestselling Discworld series, the first of which, The Colour of Magic, was published in 1983. In all, he was the author of over fifty bestselling books which have sold over 100 million copies worldwide. His novels have been widely adapted for stage and screen, and he was the winner of multiple prizes, including the Carnegie Medal. He was awarded a knighthood for services to literature in 2009, although he always wryly maintained that his greatest service to literature was to avoid writing any.

www.terrypratchettbooks.com

Anmeldelser

«'The best humorous English author since P.G. Wodehouse'»

Sunday Telegraph

«'This is one of Pratchett's best books. Hilarious and highly recommended'»

The Times

«'Pratchett is at the peak of his powers; it's hard to think of any humorist writing in Britain today who can match him... A masterful ear for dialogue, a keen eye for the ridiculous and a real feel for language'»

Time Out

Medlemmers vurdering

V
Vusel – 13.07.2008

– Etter at noen med store ambisjoner for egen vinning har kødda med naturens gang ved hjelp av magi trenger Ankh-Morpork noe de ikke har hatt på veldig lenge. En helt. En ekte en, med sverd og mot og gener som gjør at han kan ta over tronen, som egentlig ikke eksisterer. Guards! Guards! harselerer først og fremst med gamle eventyr, gærne og rike damer med alt for mange kjæledyr med stamtavle og hemmelige klubber for eldre menn. Historien er litt for tynn, og den er ikke så morsom som tidligere bøker i serien (dette er bok nr 8), men den er fortsatt verdt å få med seg. Vil anbefale å lese de to første bøkene i serien først dog, så man har et bedre grunnlag for å forstå hvordan Ankh-Morpork (ikke) fungerer.

D
Delluvian – 22.07.2006

– Nok et blinkskudd fra Terry Pratchett. Dette er den åttende boken i serien om Discworld og den er også en av de bedre jeg har lest så langt. Det er lite å si som kan yte denne boken rettferdighet, men det er jo lov å prøve? Vi følger vekterne i byen Ankh-Morpork. Eller rettere sagt, vi følger nattskiftet. Det er deres heller tvilsomme glede å holde byen trygg om natten. Men hva gjør de når det dukker opp en ekte drage, selv om drager ikke finnes? Boken er fantastisk fylt med herlige og slagferdige vitser som ligger så godt flettet inn i handlingen at man ikke kan unngå å beundre forfatterens evne til å skrive en utrolig god historie, samtidig som den er så ustyrtelig morsom. Smiletbåndet ditt og lattermusklene dine kommer garantert til å få god trening når du leser denne. Et blinkskudd av de sjeldne med andre ord.

T
Taran – 09.08.2005

– Dragene har kommet tilbake til Ahnk-Morpork, og igjen fylles byen av frykt. Hvem kan stanse dette fryktinngytende dyret, og hvordan har det i det hele tatt kommet seg hit? Dette er historien om The City Watch og alle elementene derunder. Byen skriker etter en dragedreper, og kaptein Vimes gjør sitt beste for å finne en. The City Watch blir større, og en underfundig og fantastisk uskyldig seks fot høy dverg (!) ankommer byen for å gjøre hverdagen litt lettere for alle. Dette er min favorittbok av alle i Discworld-serien. Det er kanskje ikke den beste historien, men persongalleriet og de fantastisk levende beskrivelsene av Ahnk-Morpork veier fint opp for det. Hvis man skal begynne å lese denne serien kan dette være en god første bok å ta fatt i!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Guards! Guards!:

Jingo

Terry Pratchett
Paperback 
145,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Luna

Ian McDonald
Paperback 
160,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv