Min side Kundeservice Bli medlem

Utopia

"Utopia" er Thomas Mores hovedverk, skrevet på latin og trykket i 1516. Den er delt i to «bøker», hvorav den første regnes som den langt beste, litterært sett. Fortellingen er lag i munnen på sjøfareren Rafael Hythlodaeus og er en skarp og treffende kritikk av politiske, sosiale og religiøse forhold i England. Les mer

159,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"Utopia" er Thomas Mores hovedverk, skrevet på latin og trykket i 1516. Den er delt i to «bøker», hvorav den første regnes som den langt beste, litterært sett. Fortellingen er lag i munnen på sjøfareren Rafael Hythlodaeus og er en skarp og treffende kritikk av politiske, sosiale og religiøse forhold i England. I annen bok skildrer Rafael ideallandet Utopia - «landet som ikke er». Her får vi vite hvordan en kommunistisk stat er eller hvordan den bør bygges opp, og vi hører om landets geografi, politikk og økonomi, folkets filosofi og religion og dets innstilling til krig.

"Utopia" ble mottatt med begeistring av humanister og andre intellektuelle, og for ettertiden har denne lille boken gitt Thomas More større berømmelse enn alle hans andre skrifter til sammen.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Bokmål
ISBN
9788203359668
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
De optimo reipublicae statu deque nova insula Utopia
Serie
Thorleif Dahls kulturbibliotek

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utopia:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv