Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Utopia

I sitt epokegjørende og sjangerdefinerende verk fra 1516 forestiller Thomas More seg et vakkert øysamfunn der folk lever i fred og harmoni. Både menn og kvinner får utdannelse, og all eiendom er felles. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I sitt epokegjørende og sjangerdefinerende verk fra 1516 forestiller Thomas More seg et vakkert øysamfunn der folk lever i fred og harmoni. Både menn og kvinner får utdannelse, og all eiendom er felles. Gjennom dialog og korrespondanse mellom den oppdagelsesreisende Raphael Hythlodaeus og hans samtidige utforsker More det som ligger til grunn for krig, politiske tvister, sosiale konflikter og fordeling av rikdom. More forestiller seg også hverdagslivet til Utopias innbyggere, som nyter frihet fra frykt, undertrykkelse, vold og lidelse.

Mores bok, som opprinnelig ble skrevet på latin og her foreligger i ny norsk oversettelse, er en bitende satire over Europa på 1500-tallet. Boka etablerte sjangeren utopisk fiksjon, og den har øvd en enorm påvirkning på verdenslitteraturen i over 500 år.

Utopia er første bok i Thorleif Dahls Kulturbiblioteks serie med utopiske skrifter. Den er oversatt av Tor Ivar Østmoe, som også har skrevet forord, mens Kristin Gjerpe har skrevet et kontekstualiserende essay.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
219
ISBN
9788202802912
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Utopia
Format
21 x 14 cm
Serie
Thorleif Dahls kulturbibliotek

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utopia:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tippi
Ny!

Tippi

Valérie Péronnet
Innbundet 
349,-
 
Valget
Ny!

Valget

Ralph Henk Vaags
Innbundet 
359,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv