2084

verdens undergang : roman

«Boualem Sansals undergangsstemte 2084 er en utilslørt hyllest til George Orwells klassiker 1984.»

Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

Handlingen i 2084 finner sted i Abistan, et tilsynelatende grense.løst rike oppkalt etter profeten Abi, guden Yölahs «utsending» på jorden. I Abistan er alle samlet under den samme religionen, selvstendig tenkning er forbudt og et allstedsnærværende over. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Handlingen i 2084 finner sted i Abistan, et tilsynelatende grense.løst rike oppkalt etter profeten Abi, guden Yölahs «utsending» på jorden. I Abistan er alle samlet under den samme religionen, selvstendig tenkning er forbudt og et allstedsnærværende over.våkningssystem fanger opp enhver form for avvikende handling eller tankegang. Bokens hovedperson, Ati, begynner å spørre seg selv om det ikke finnes et alternativ til den virkeligheten han har blitt oppdratt til å underkaste seg; når han en dag får høre om en arkeologisk utgravning som peker mot at det engang for lenge siden kan ha eksistert en tid hvor flere religioner levde side om side, der menneskene var frie til å tro og tenke som de selv ville, kaster han seg ut i en farefull jakt på sannheten om Abistan.
Med 2084 følger Boualem Sansal i George Orwells fotspor. Med humor og narraktig uskyld skildrer han hykleriet og de mange feil.skjærene i den religiøse radikaliseringen som truer demokratiet.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
296
ISBN
9788274887305
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
2084 : la fin du monde
Format
19 x 11 cm

Anmeldelser

«Boualem Sansals undergangsstemte 2084 er en utilslørt hyllest til George Orwells klassiker 1984.»

Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«Tittelen på romanen viser til George Orwells 1984. Men det er vanskelig å ikke også koble den opp mot Michel Houellebecqs Underkastelse.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Forfatteren er kjent for sin skarpe kritikk av situasonen i sitt hjemland og sine analyser av de problemer den arabiske verden står overfor. Det overrasker derfor ikke at hans forfatterskap er forbudt i hjemlandet.»

Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på 2084:

Fugl

Sigbjørn Skåden
Nedlastbar lydbok 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fotfeste

Jean-Marie Gustave Le Clézio
Innbundet 
363,- 399,-
 

Essay

Jon Fosse
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv