Meny
Året med 13 måneder - Åsa Linderborg

Året med 13 måneder

en dagbok

; Nina Aspen (Oversetter)

«... skildringen fra den redaksjonelle innsiden av en mediestorm er noe av det aller mest alarmerende ved denne boken. (...) mer enn en debattbok. Den er blitt en engasjerende leseropplevelse ...»

, VG Terningkast 5
Sterk og ærlig selvbiografisk bok fra Åsa Linderborg, forfatteren av "Meg eier ingen"
For tolv år siden utga Åsa Linderborg den selvbiografiske romanen Meg eier ingen. Den handler om oppveksten med den alkoholiserte faren Leif, som hun elsker, men som ikke klarer å ta vare på henne etter at han har mistet jobben, stoltheten og troen på verden - selv arbeiderbevegelsen sviktet ham. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Sterk og ærlig selvbiografisk bok fra Åsa Linderborg, forfatteren av Meg eier ingen.

For tolv år siden utga Åsa Linderborg den selvbiografiske romanen Meg eier ingen. Den handler om oppveksten med den alkoholiserte faren Leif, som hun elsker, men som ikke klarer å ta vare på henne etter at han har mistet jobben, stoltheten og troen på verden - selv arbeiderbevegelsen sviktet ham.

I Året med tretten måneder møter vi Åsa, journalist og da kultursjef i Aftonbladet, midt i livet, men i ferd med å miste grepet om det. På samme måte som for Leif er barnetroen på arbeiderklassen og sosialdemokratiet ikke nok lenger, ikke nok å lene seg på. Verden er i dramatisk endring. Åsas sannheter blir satt på prøve både i privatlivet og i karrieren.

I boka får vi lese Åsas dagbøker fra høsten 2017 til høsten 2018, tretten måneder hvor alt snus på hodet. Mannen hennes forlater henne, metoo-bevegelsen trer fram, livet går i knas for mange. Aftonbladet og Åsa dras inn i en mediestorm som hun selv er delaktig i og forsøker å styre, men som hun mister kontrollen over. Rettssikkerheten utfordres, og hun blir beskyldt for å ha drevet sjefen for Stadsteateret i Stockholm til selvmord. Alt er turbulent, og livet gjør vondt. Åsa føler seg sveket og alene på flere fronter og må søke etter nye svar og nye sannheter, men finnes de? 

Året med tretten måneder har blitt en ytterst ærlig historie om kjærlighet og svik, og konsekvensene av hennes egen klassereise føles uutholdelige. Året med tretten måneder er en brutalt ærlig skildring av det mediesamfunnet vi lever i, fra en innsider som ofte vet mer enn det hun kan skrive. Dette er samtidig en klok betraktning om det å stå midt i livet og forsøke å finne tilbake til seg selv. 

Åsa Linderborg er historiker, journalist og forfatter. Hun er seniorreporter i Aftonbladet. Dette er hennes sjette bok. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Vidar Kvalshaug, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 479
ISBN: 9788205540675
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Året med 13 månader
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8169373
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«... skildringen fra den redaksjonelle innsiden av en mediestorm er noe av det aller mest alarmerende ved denne boken. (...) mer enn en debattbok. Den er blitt en engasjerende leseropplevelse ...»

, VG Terningkast 5

«Åsa Linderborg har skrevet en øm, desperat og sår bok om å bli forlatt, om å bli eldre, om å være helt der oppe i samfunnet, men likevel kjenne seg liten når rammeverket i livet faller bort.»

, BOK365 Terningkast 5