Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Året med 13 måneder

en dagbok

Sterk og ærlig selvbiografisk bok fra Åsa Linderborg, forfatteren av "Meg eier ingen"
For tolv år siden utga Åsa Linderborg den selvbiografiske romanen Meg eier ingen. Den handler om oppveksten med den alkoholiserte faren Leif, som hun elsker, men som ikke klarer å ta vare på henne etter at han har mistet jobben, stoltheten og troen på verden - selv arbeiderbevegelsen sviktet ham. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Sterk og ærlig selvbiografisk bok fra Åsa Linderborg, forfatteren av "Meg eier ingen"
For tolv år siden utga Åsa Linderborg den selvbiografiske romanen Meg eier ingen. Den handler om oppveksten med den alkoholiserte faren Leif, som hun elsker, men som ikke klarer å ta vare på henne etter at han har mistet jobben, stoltheten og troen på verden - selv arbeiderbevegelsen sviktet ham.

I Året med tretten måneder møter vi Åsa, journalist og da kultursjef i Aftonbladet, midt i livet, men i ferd med å miste grepet om det. På samme måte som for Leif er barnetroen på arbeiderklassen og sosialdemokratiet ikke nok lenger, ikke nok å lene seg på. Verden er i dramatisk endring. Åsas sannheter blir satt på prøve både i privatlivet og i karrieren.

I boken får vi lese Åsas dagbøker fra høsten 2017 til høsten 2018, tretten måneder hvor alt snus på hodet. Mannen hennes forlater henne, metoo-bevegelsen trer fram, liv går i knas for mange. Aftonbladet og Åsa dras inn i en mediestorm som hun selv er delaktig i og forsøker å styre, men som hun mister kontrollen over. Rettssikkerheten utfordres, og hun blir beskyldt for å ha drevet sjefen for Stadsteateret i Stockholm til selvmord. Alt er turbulent, og livet gjør vondt. Åsa føler seg sveket og alene på flere fronter og må søke etter nye svar og nye sannheter, men finnes de?

Året med tretten måneder har blitt en ytterst ærlig historie om kjærlighet og svik, og konsekvensene av hennes egen klassereise føles uutholdelige.

Dette er en brutalt ærlig skildring av det mediesamfunnet vi lever i, fra en innsider som ofte vet mer enn det hun kan skrive. Det er samtidig en klok betraktning om det å stå midt i livet og forsøke å finne tilbake til seg selv.

Åsa Linderborg er historiker, journalist og forfatter. Hun er senior reporter i Aftonbladet. Dette er hennes sjette bok.

« ... engasjerende leseropplevelse»
Sindre Hovdenak, VG

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205542679
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Året med 13 månader

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Året med 13 måneder:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv