Min side Kundeservice Bli medlem

Hvem drepte Bambi?

roman

«Enestående roman | Monika Fagerholm lar aldri leseren få en pustepause i denne brutale, opprivende og enestående intense romanen – som hun i fjor fikk Nordisk råds litteraturpris for.»

Sindre Hovdenakk, VG

På en fest blir det begått en brutal gruppevoldtekt. De fire gjerningsmennene, «guttungene», kommer fra stedets øvre sosiale lag. Guttenes foreldre gjør sitt ytterste for å begrense skadene på familiens rykte. Barndomsvennen Cosmo Brant vil lage film om voldtekten.

Vinner av Nordisk råds litteraturpris 2020

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Vinner av Nordisk råds litteraturpris 2020

«Nå skal vi begynne på et nytt kapittel. Og en vakker dag er det blitt så mange nye kapitler at ingenting av dette har hendt.»

Villabyen er en rolig og fasjonabel forstad til Helsingfors. Men fra kjelleren i et av de ærverdige husene dunker en dyp bass. På en fest blir det begått en brutal gruppevoldtekt der. De fire gjerningsmennene, «guttungene», kommer fra stedets øvre sosiale lag. Offeret, Sascha Anckar, gjør det ikke.

Lokalsamfunnet lukker øynene for den avskyelige forbrytelsen. Guttenes foreldre gjør sitt ytterste for å begrense skadene på familiens rykte. Mødrene trøster og beroliger, fedrene griper etter lommeboka. Den foretaksomme Cosmo Brant, guttenes barndomsvenn, gjør derimot det stikk motsatte. Seks år senere erklærer han at han vil lage en film om voldtekten, og den filmen skal hete Hvem drepte bambi?

Hvem drepte bambi? er en skarp og uhyggelig roman om vold og makt, om fortellinger som smuldrer opp og familier som går i oppløsning, og om en for alltid tapt uskyld. 

 

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
258
ISBN
9788249522408
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Vem dödade bambi?
Format
21 x 14 cm
Nr
8180822
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 2020

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Enestående roman | Monika Fagerholm lar aldri leseren få en pustepause i denne brutale, opprivende og enestående intense romanen – som hun i fjor fikk Nordisk råds litteraturpris for.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Monika Fagerholms roman Hvem drepte bambi? er ikke nådig i beskrivelsen av skandalen som skaket opp den velstående villabyen. (...) bitende ironisk i utleveringen av villabyens borgerlige snobbisme, her er klassebevisst samfunnskritikk så det holder.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Nifst aktuelt om viktigheten av anstendighet ... En viktig del av fortellingens fascinasjon ligger [...] i balansen mellom klasseperspektivet og det individuelt menneskelige»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Fagerholms glitrende roman om en gruppevoldtekt viser hvordan forestillinger om uskyld og avvising av 'den andre' kan forme et helt miljø ... Overgrepet veves inn i en kollektiv fortelling om tapserfaringer, et grep som viser Fagerholms suverene håndlag»

Astrid Fosvold, Vårt Land

«Fagerholm interesserer seg for ringvirkningene av voldtekten, grumset som virvles opp til overflaten i ettertid ... Hvem drepte bambi? er kraftig kost.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Nordisk råds litteraturpris i 2020. Den fortjener all applausen, hver eneste krone av prisen. Dessuten mange lesere ... Fagerholm kombinerer uhygge med letthet, blytung tematikk med en boblende, frydefull behandling av språket ... Så lekkert, så ledig, så nydelig gjort. Hvem drepte bambi? er ingen kosebok. Men nydelig romankunst er det like fullt»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Det er ikke så mange romaner av denne typen, såpass skarp og nesten ubehagelig ærlig. Romaner som går rett i strupen på dobbeltmoral og løgn og beskriver sine personer nådeløst avslørende. Vi snakker ikke om «feelgood» og underholdning, men gruppevoldtekt og stor romankunst»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvem drepte Bambi?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skår

Bret Easton Ellis
Innbundet 
393,- 449,-

40 uker

Anna Wisborg Blix
Innbundet 
349,- 399,-
 

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv