Min side Kundeservice Bli medlem

En fortelling om kjærlighet og mørke

Rik og praktfull som en symfoni, spontan og inderlig som et barns tilståelser, sirkler denne fortellingen rundt en liten gutts mørke, og det smertefulle øyeblikket som avslutter hans fortelling, men som gjør ham til en stor forfatter. Les mer

229,-
Paperback
Utsolgt
Rik og praktfull som en symfoni, spontan og inderlig som et barns tilståelser, sirkler denne fortellingen rundt en liten gutts mørke, og det smertefulle øyeblikket som avslutter hans fortelling, men som gjør ham til en stor forfatter. Denne fortellingen om kjærlighet og mørke handler om Amos Oz' oppvekst i Jerusalems krigsherjede gater på 1940- og 50-tallet, der han også er fanget mellom to velmenende, men svært forskjellige foreldre. Den aller mørkeste tragedien utspiller seg med morens selvmord, da Amos er tolv og et halvt. Like etter forlater han faren, forandrer etternavn, blir traktorkjører i kibbutz og finner sin vakreste kjærlighet: Nilli. Oz' fortelling dykker ned i 120 års familiehistorie og paradokser. Fortellingen rommer også sagaen om et jødisk kjærlighet-hat forhold til Europa, der graffitien på husvegger, i Vilnius, Odessa, Warszawa eller Praha, gjennom generasjoner har ropt ut sine ulike oppfordringer: "Jøder, dra tilbake til Palestina!" for dernest å be dem komme seg ut av dette forjettede land.

Medlemsvurdering:
Beretningen om Amos Oz' barndom i Jerusalem er en oppvekstroman av de sjeldne. En nydelig og hjerteskjærende personlig historie flettes sammen med definerende historiske hendelser (Amos vokste opp mens staten Israel hadde sin smertefulle fødsel), vakre skildringer, familiearv, lingvistiske notater og morsomme anekdoter. Oz skriver med et barns nysgjerrighet og men en gammel manns visdom, og resultatet er en av de mest vidunderlige selvbiografiske fortellinger jeg har kommet over. Oversettelsen fortjener dessuten en hyllest: Amos Oz' vakre, kreative og nyanserte hebraisk finner en utrolig naturlig form i Kjell Risviks fantastiske norsk, og gjør lesningen til en altoppslukende og vindunderlig opplevelse.

A.C.

Detaljer

Forlag
Arneberg
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
680
ISBN
9788282200103
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Sipur al ahava v-hoshekh
Format
19 x 13 cm

Medlemmers vurdering

A
A.C. – 26.06.2009

– Beretningen om Amos Oz' barndom i Jerusalem er en oppvekstroman av de sjeldne. En nydelig og hjerteskjærende personlig historie flettes sammen med definerende historiske hendelser (Amos vokste opp mens staten Israel hadde sin smertefulle fødsel), vakre skildringer, familiearv, lingvistiske notater og morsomme anekdoter. Oz skriver med et barns nysgjerrighet og men en gammel manns visdom, og resultatet er en av de mest vidunderlige selvbiografiske fortellinger jeg har kommet over. Oversettelsen fortjener dessuten en hyllest: Amos Oz' vakre, kreative og nyanserte hebraisk finner en utrolig naturlig form i Kjell Risviks fantastiske norsk, og gjør lesningen til en altoppslukende og vindunderlig opplevelse.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En fortelling om kjærlighet og mørke:

Hjem

Anne Karin Elstad
Paperback 
179,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv