Min side Kundeservice Bli medlem

Min historie

«Reflektert og personlig bok fra USAs tidligere førstedame, Michelle Obama. ... Det som gjør 'Min historie' god og leseverdig, er at Michelle mestrer kunsten i å gjøre personlige erfaringer til noe allment og gjenkjennelig. Det er lite amerikansk patos å finne, og få svulstige vendinger.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Michelle Obama anses som en av vår tids mest toneangivende kvinner. Her gir hun historien om hva som har formet henne mest og forteller om sin seiere og skuffelser. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Michelle Obama har levd et liv fylt med mening og store prestasjoner, og anses i dag som en av vår tids mest toneangivende kvinner. Som USAs førstedame og den første afroamerikanske kvinnen som har hatt denne rollen, bidro hun til å gjøre Det hvite hus mer åpent og inkluderende, samtidig som hun inntok rollen som en innflytelsesrik forkjemper for jenter og kvinner i USA og i verden for øvrig, hun bidro til at familier nå søker å leve sunnere og mer aktive liv, og stod ved sin ektemanns side da han ledet USA gjennom mange av landets mest opprivende stunder. Underveis har hun vist oss noen uforglemmelige dansetrinn, triumfert i Carpool Karaoke og oppdratt to jordnære døtre under medias uforsonlige blikk.

I sine memoarer, en bok med dype refleksjoner og fascinerende historier, inviterer Michelle Obama leserne med inn i sin verden. Hun skildrer opplevelsene som har formet henne, fra barndommen på sørsiden av Chicago, via årene som utøvende yrkeskvinne hvor hun måtte balansere kravene til morsrollen mot kravene fra arbeidsplassen, til tiden hun tilbrakte på verdens mest kjente adresse. Med ærlighet og vidd beskriver hun sine seiere og sine skuffelser, både de offentlige og de private, hun gir oss hele sin historie slik hun har opplevd den - med egne ord og på egne betingelser. 

Min historie er en klok og åpenhjertig bok, og en uvanlig nær og intim betraktning fra en kvinne med sjel og substans, som konsekvent har overgått forventningene hun har blitt møtt med - og hvis historie har inspirert oss alle. 

 

Medlemsvurdering:
En glimrende dokumentar. Anbefales. Meget interessant, en varm og velskrevet bok om oppvekst, veien frem til livet i The White House og de åtte årene som USAs førstedame, og om barna og familielivet. Et flott menneske deler sin historie med oss.

Ingrid Yrvin

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
480
ISBN
9788202571689
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Untitled memoir
Format
23 x 16 cm
Nr
8128413

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Reflektert og personlig bok fra USAs tidligere førstedame, Michelle Obama. ... Det som gjør 'Min historie' god og leseverdig, er at Michelle mestrer kunsten i å gjøre personlige erfaringer til noe allment og gjenkjennelig. Det er lite amerikansk patos å finne, og få svulstige vendinger.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«Historien Michelle Obama forteller i sine nye memoarer er både sjarmerende og morsom ...»

Guri Hjeltnes, NRK Bok

«Det som skiller seg merkbart i Michelle Obamas fortelling er minoritetsperspektivet, det å være pioneren som alltid spør seg selv: er jeg bra nok? Det hever boka over den vanlige hjemme hos-beretningen der en og annen pikant opplysning fra de private sfærer vekker folks nysgjerrighet.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Les boken, om ikke annet for å minne deg selv på at det ikke alltid har vært hakkende galt i USA. Obama minner oss på at ingen kamper mot fordommer er vunnet for godt, og at forandring skjer sakte, men ikke av seg selv.»

Mari Grydeland, Aftenposten

Medlemmers vurdering

I
Ingrid Yrvin – 23.07.2019

– En glimrende dokumentar. Anbefales. Meget interessant, en varm og velskrevet bok om oppvekst, veien frem til livet i The White House og de åtte årene som USAs førstedame, og om barna og familielivet. Et flott menneske deler sin historie med oss.

M
Magnar Stadheim – 05.02.2019

– Sterk og varm historie.

B
Bodil Tandberg Olsen – 09.01.2019

– Fantastisk velskrevet og fengende bok om et fantastisk flott menneske. Håper at mange leser den 🙂

Oppdag mer

Bøker som ligner på Min historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

League

Nina Borge
Innbundet 
288,- 329,-
 

Uke 40

Taran L. Bjørnstad
Innbundet 
288,- 329,-
 

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv