Min side Kundeservice Bli medlem

På livets høyslette

korte romaner fra et langt liv

«Hans selvbiografiske "Erindringer" anbefales som det beste han har skrevet." Mona Ekelund på Østfold kulturnett.»

Med "På livets høyslette" er den tredje og siste av Anth. B. Nilsens, alias Elias Kræmmer, tre selvbiografiske bøker, alle med undertittelen "Korte romaner fra et langt liv", utgitt i moderne språkdrakt på Svein Sandnes Bokforlag. Les mer

271,-

298,- Spar: 27,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Med "På livets høyslette" er den tredje og siste av Anth. B. Nilsens, alias Elias Kræmmer, tre selvbiografiske bøker, alle med undertittelen "Korte romaner fra et langt liv", utgitt i moderne språkdrakt på Svein Sandnes Bokforlag.
I dette tredje bindet som nå foreligger, forteller han om giftermålet med Helene Gurine Holst fra Drammen i 1880. Annet hvert år kommer det barn i familien i Fredrikstad inntil antallet er blitt sju.
Anth. B. Nilsen er blitt medeier i Fredrikstad dampsag og kan titulere seg grosserer. I 1883 inngår han et samarbeid med den grunnrike familien Mathiesen på Linnerud i Aker under firmanavnet "Nilsen, Mathiesen & Co". Dette er et samarbeid som varer helt til 1894. Haaken K. Mathiesen tar seg av tømmerkjøp og drift av sagbruket, mens Anth. B Nilsen reiser rundt i Europa for å skaffe ordrer. Vi blir presentert for en rekke gründere og veletablerte selskaper som trenger tønner og kasser til sine varer. Det er ikke fritt for at han forteller om en gang han ble grundig lurt også.
I 1891 står Anth. B. Nilsen bak etableringen av Fredriksstad Privatbank, og i 1892 er han initiativtaker til Høvellast-Exportforeningen. I 1893 var det en kampanje som for å forhindre at Kellner, Partington & Co fikk konsesjon til å kjøpe Hafslund og dermed kontrollere Sarpsfossen som sto på agendaen. Vi får et detaljert innsyn i hvordan han i 1894 drev valgkamp for Østfold Høyre. Han ble innvalgt som stortingsrepresentant for Fredrikstad fra 1895 til 1898, og vi får en rekke morsomme episoder fra livet på Stortinget.
Selv om disse memoarene er skrevet på begynnelsen av 1930-tallet, avslutter han den med disse ord: "Så har jeg ikke mer å berette om mitt forretningsliv i slutten av forrige århundre. Og dermed sier jeg: Farvel Nilsen!" Dette forhindrer ham imidlertid ikke i å fortelle om etableringen av Tofte Cellulosefabrikk i 1897, Hurum fabrikker i 1905 og Den norske Amerikalinje i 1910.

Detaljer

Forlag
Svein Sandnes bokforlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
233
ISBN
9788292945117
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
På livets høyslette
Format
21 x 14 cm
Serie
Elias Kræmmers selvbiografi 3

Anmeldelser

«Hans selvbiografiske "Erindringer" anbefales som det beste han har skrevet." Mona Ekelund på Østfold kulturnett.»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på På livets høyslette:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv