Min side Kundeservice Bli medlem

I grenseland

fra en psykiaters liv

En vandring gjennom historien til den norske psykiatrien i de siste 50 år og gjennom Nils Retterstøls eget liv. Retterstøl er vårt lands fremste ekspert på selvmord og sinnslidelser med vrangforestillinger. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

En vandring gjennom historien til den norske psykiatrien i de siste 50 år og gjennom Nils Retterstøls eget liv. Retterstøl er vårt lands fremste ekspert på selvmord og sinnslidelser med vrangforestillinger.

I hele etterkrigstiden har Nils Retterstøl satt sitt preg på utviklingen av psykiatrien i Norge. Han har arbeidet aktivt for å bryte ned de tabuforestillingene som knytter seg til psykiatriske lidelser, som kan ramme alle. Han er også vårt lands fremste ekspert på selvmord og sinnslidelser med vrangforestillinger, og har betydelige forskningsarbeider bak seg av internasjonalt format.

Det er typisk for Nils Retterstøl at han har tilegnet denne boka til sine pasienter. Han forteller om hvorledes forholdene var for de sinnslidende ved norske sykehus for 50 år siden, om hvorledes nye medisiner og andre behandlingsmetoder gjorde pasientenes liv mye bedre, men også om hvorledes "narkotikaeksplosjonen" skapte store utfordringer for psykiatrien.

Denne memoarboka er like mye en vandring gjennom historien til den norske psykiatrien i de siste 50 år som gjennom Nils Retterstøls eget liv. For ham har privatlivet og det faglige alltid gått hånd i hånd.

Boka inneholder også en komplett oversikt over Retterstøls vitenskapelige og populærvitenskapelige arbeider.

Detaljer

Forlag
Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
352
ISBN
9788251773973
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Originaltittel
I grenseland
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I grenseland:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nidaros

Thorvald Steen
Paperback 
227,- 249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv