Min side Kundeservice Bli medlem

Marshmallowtesten

nøkkelen til viljestyrke

Walter Mischel gir oss psykologisk innsikt i mestring og viljestyrke, og viser at den som har viljestyrke, når flere mål i livet. Og føler du at viljestyrken er noe skranten, så fortvil ikke: den kan nemlig trenes opp. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Presentert av Bente Einan Eriksen

En av historiens mest kjente eksperimenter i psykologi, Marshmallowtesten, startet på 1960-tallet av Walter Mischel og var i utgangspunktet en enkel test for å undersøke hvordan barn taklet å utsette en belønning. Rett og slett hvorvidt de greide å la være å stappe en fristelse (en marshmallow) i munnen, som var rett foran nesen på dem. De som greide å vente en viss tid fikk belønning (to marshmallows).

Etter hvert som årene gikk, fant Mischel ut at det var sammenheng mellom hvordan barna hadde gjort det på testen og hvordan de greide seg senere i livet. Han fant ut at de som tidlig i livet kunne utvise viljestyrke og selvkontroll, lettere nådde sine mål, hadde en lavere kroppsmasseindeks og høyere selvtillit. Dessuten taklet de stress og frustrasjoner godt. Scanninger av hjernen kunne bekrefte teorien.

Ditt syn på menneskets natur vil forandres radikalt etter å ha lest denne strålende boken.
Daniel Kahneman

Viktig for å oppnå mål i livet
Mischel selv er ikke en mann med sterk selvkontroll - heller tvert imot. Og denne boka er da også ment som en hjelp for dem som vil blir mer bevisst samt trene opp viljestyrke og selvkontroll. Du er altså ikke et lost case, selv om du ikke klarer å styre deg når kakefatene settes fram eller ikke orker å komme deg opp tidlig om morgenen. Selvkontroll er grunnleggende og viktig for mange aspekter i livet. Som eksempler nevner Mischel at langsiktige mål kun oppnås med selvkontroll. Med selvkontroll er det mindre sjanse for å komme skjevt ut i livet. Den er også viktig for å kunne utvikle empati og omsorgsfulle relasjoner til andre mennesker samt takle sterke emosjonelle følelser som kjærlighetssorg og depresjon. Men han påpeker at det fins en balansegang. Et liv med for mye kontroll er like lite tilfredsstillende som et liv med for lite. Mischel vil vise oss hvordan sinnet vårt fungerer.

Nøkkelen til velvære
Boka er delt i tre deler. Den første delen forteller om selve testen, og del to beskriver hvordan man kan skape seg et bedre liv ved at utøvelse av viljestyrke blir mindre anstrengende. Den siste delen analyserer og tar for seg hva virkningen av selvkontroll får for allmennheten. Å jobbe med å øve opp selvkontroll handler mye om å lære seg mentale distanseringsteknikker. Han beskriver hjernens varme og kalde system. Det varme systemet virker intuitivt og krydrer livet med følelser og umiddelbar handling. Det kjølige systemet er kognitivt, refl ekterende og komplisert. Det er dette systemet vi tar i bruk for å utøve selvkontroll. Med klokskap og innsikt lar den verdenskjente psykologen Mischel oss bedre forstå hvem vi er og hva vi kan oppnå. Viljestyrke er nøkkelen til velvære og et bedre liv.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
287
ISBN
9788253037431
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
The marshmallow test
Format
23 x 17 cm
Nr
8061076

Om forfatteren

Walter Mischel er amerikansk psykolog, og spesialist på personlighetsteori og sosialpsykologi. Professor ved Columbia University.

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Marshmallowtesten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gjestene
3 for 2

Gjestene

Agnes Ravatn
Innbundet 
199,- 399,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv