Min side Kundeservice Bli medlem

Det nyliberale janusansikt

straff i frihetens tid

I denne boken hevdes det at anti-snillisme er det begrep som fanger inn tidsånden. Men hvordan ble det et skjellsord å være snill?
I de nordiske og til dels de fleste andre vestlige land opplever folk en frihet ingen generasjoner før dem har hatt fantasi til å forestille seg. Les mer

350,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

I denne boken hevdes det at anti-snillisme er det begrep som fanger inn tidsånden. Men hvordan ble det et skjellsord å være snill?
I de nordiske og til dels de fleste andre vestlige land opplever folk en frihet ingen generasjoner før dem har hatt fantasi til å forestille seg. Samtidig brukes straff i stor utstrekning, til dels også i større grad enn noen gang tidligere. Vår tids frihet motsvares av en skygge av ufrihet. Dette er nyliberalismens janusansikt. Er det slik at de flestes frihet beror på en økende grad av strafferettslig ufrihet for andre? I denne boken hevdes det at svaret er ja men nei, - ikke nødvendigvis. Straff og frihet er intimt forbundne fenomener i fremveksten av moderne, liberale stater. Det er nødvendig å forstå hvordan liberalismen som politisk prosjekt begrepsfester frihet og (strafferettslig) ansvar for i det hele tatt å forstå vår tids samfunn. I denne boken diskuteres både hvordan det liberale prosjekt påvirker den samfunnsmessige tilbøyelighet til å bruke straff og hvordan straffebruk er preget av måter .liberalismen er blitt politisk modifisert de siste 200 år. Her kan du oppdatere deg på utviklingen i kriminalitetskontroll, utvide dine horisonter med hensyn til samfunnets utvikling og få servert skjeve blikk på vår samtid. Kan nyliberalismen overleve det nyliberale mennesket?

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
286
ISBN
9788270998074
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Det nyliberale janusansikt
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det nyliberale janusansikt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hvitverk

Athena Farrokhzad
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv