Min side Kundeservice Bli medlem

Liberalisme

politisk frihet fra John Locke til Amartya Sen

Boken legger til rette for en større norsk resepsjon av de tenkerne som har lagt de viktigste teoretiske premissene for det moderne liberale demokratiet, og for de tenkerne som viderefører diskusjonen i dag. Les mer

599,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boken legger til rette for en større norsk resepsjon av de tenkerne som har lagt de viktigste teoretiske premissene for det moderne liberale demokratiet, og for de tenkerne som viderefører diskusjonen i dag. Det er lagt vekt på en samtidsprofil, og halvparten av tekstene i antologien er publisert etter 2. verdenskrig. De fleste av tekstene er aldri tidligere blitt oversatt til norsk, og de øvrige er nyoversatt.
Liberalisme presenterer et bredt utvalg av tenkere, fra nokså ytterliggående liberalister som Wilhelm von Humboldt, Ludwig von Mises og Robert Nozick til liberale liberalismekritikere som Charles Taylor og Martha Nussbaum. Selvfølgelig er også klassikere som Immanuel Kant, Mary Wollstonecraft, Alexis de Tocqueville og John Stuart Mill representert.

Flere av tenkerne - som Benjamin Constant og Wilhelm Röpke - må sies å være nokså ukjente i den norske offentligheten, og det til tross for at de historisk har spilt en svært viktig rolle.

Antologiens redaktør, Lars Fr. H. Svendsen, har skrevet innledninger som redegjør for tenkernes liv og politiske filosofi. Etter hver tekst finnes også en liste med forslag til videre lesning.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
535
ISBN
9788215012674
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Liberalisme
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Liberalisme:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Etikk

Kjartan Skogly Kversøy
Paperback 
379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv