Min side Kundeservice Bli medlem

Liberalismens utfordringer

slutten på den liberale æra?

Det liberale demokratiet og liberalismen er på vikende front over hele verden. Utenfra kommer angrepene tydeligst fra Russland og Kina. Innenfra er det de liberale institusjonene som har vært mest utsatt for angrep. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Det liberale demokratiet og liberalismen er på vikende front over hele verden. Utenfra kommer angrepene tydeligst fra Russland og Kina. Innenfra er det de liberale institusjonene som har vært mest utsatt for angrep. Ledere som Viktor Orbán i Ungarn, Jaros.aw Kaczy.ski i Polen, Jair Bolsonaro i Brasil, Recep Tayyip Erdogan i Tyrkia og Donald Trump i USA har alle blitt demokratisk valgt og deretter brukt makten til å angripe liberale institusjoner.

Liberalismen har ikke bare blitt angrepet av populister på høyresiden. Også en fornyet progressiv venstreside har kritisert grunnprinsippene for liberalismen. Begge sider er spesielt misfornøyde med hvordan liberalismen har utviklet seg til nyliberalisme, som har ført til stor økonomisk ulikhet og bidratt til .nanskrisene.

I denne boken fremhever Fukuyama det han mener er grunnidéene i samtidens liberalisme. Han forsvarer begrunnelsene for en liberal politikk, men samtidig får han frem årsakene til at mange mennesker i dag betrakter den som mangelfull.

Fukuyama parafraserer Winston Churchill, som en gang sa om demokrati: «... liberalisme er den verste styringsformen som .nnes, bortsett fra alle de andre.» Derfor må liberalismen forsvares og fornyes for å møte vår tids store utfordringer.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
184
ISBN
9788282656337
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Liberalism and its discontents
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Liberalismens utfordringer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Neokora

Jean Van Hamme
Innbundet 
327,- 359,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv