BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Når minoriteten tar majoriteten som gissel

om identitet og seksualitet i en skeiv tid

Det pågår for tiden et gigantisk, sosialt eksperiment i nordiske barnehager og skoler. Det kalles ofte «normkritisk pedagogikk» og blir frontet av organisasjoner som kjemper for kjønns- og seksualitetsmangfold, med støtte fra offentlige myndigheter. Les mer

217,-

239,- Spar: 22,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det pågår for tiden et gigantisk, sosialt eksperiment i nordiske barnehager og skoler. Det kalles ofte «normkritisk pedagogikk» og blir frontet av organisasjoner som kjemper for kjønns- og seksualitetsmangfold, med støtte fra offentlige myndigheter. Sverige er kommet lengst i denne utviklingen, men Norge er hakk i hæl.
Normkritikken henter mye av sin inspirasjon fra «skeiv teori», eller Queer theory. Dens representanter avviser ikke bare hetero-normen, men også normdannelse som sådan. All tale om «normalt» og «unormalt» blir problematisert. Ikke minst blir den såkalte «tokjønnsnormen» angrepet. Å bryte normer blir framstilt som noe positivt. Denne boka gir en lettlest og lærerik innføring i hva normkritikk handler om. Med informative eksempler viser forfatteren hvilke konsekvenser normoppløsningen får - for samfunnet som helhet, for vår selvforståelse, for våre relasjoner og for barn og unge som prøver å orientere seg i det nye landskapet. Sist, men ikke minst, belyses tematikken ut fra Bibelen og den kristne idétradisjonen.

Olof Edsinger er teolog, forfatter og en aktiv samfunns-debattant. Han er generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen og har skrevet en rekke bøker. Som en populær foredragsholder er Edsinger ofte i Norge for å undervise på seminarer og konferanser.

Detaljer

Forlag
Proklamedia
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
123
ISBN
9788271996260
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
När minoriteten tar majoriteten som gisslan
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Når minoriteten tar majoriteten som gissel:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Paperback 
249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv