Når minoriteten tar majoriteten som gissel

om identitet og seksualitet i en skeiv tid

«Små bøker kan være innholdsrike og betydningsfulle. Denne boka av Olof Edsinger er en slik bok. Den er høyst aktuell også i Norge. Kjøp boka, les den og spre den!»

Jon Kvalbein, Samfunnsdebattant og tidligere rektor

Det pågår for tiden et gigantisk, sosialt eksperiment i nordiske barnehager og skoler. Det kalles ofte «normkritisk pedagogikk» og blir frontet av organisasjoner som kjemper for kjønns- og seksualitetsmangfold, med støtte fra offentlige myndigheter. Les mer

228,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Det pågår for tiden et gigantisk, sosialt eksperiment i nordiske barnehager og skoler. Det kalles ofte «normkritisk pedagogikk» og blir frontet av organisasjoner som kjemper for kjønns- og seksualitetsmangfold, med støtte fra offentlige myndigheter. Sverige er kommet lengst i denne utviklingen, men Norge er hakk i hæl.
Normkritikken henter mye av sin inspirasjon fra «skeiv teori», eller Queer theory. Dens representanter avviser ikke bare hetero-normen, men også normdannelse som sådan. All tale om «normalt» og «unormalt» blir problematisert. Ikke minst blir den såkalte «tokjønnsnormen» angrepet. Å bryte normer blir framstilt som noe positivt. Denne boka gir en lettlest og lærerik innføring i hva normkritikk handler om. Med informative eksempler viser forfatteren hvilke konsekvenser normoppløsningen får - for samfunnet som helhet, for vår selvforståelse, for våre relasjoner og for barn og unge som prøver å orientere seg i det nye landskapet. Sist, men ikke minst, belyses tematikken ut fra Bibelen og den kristne idétradisjonen.

Olof Edsinger er teolog, forfatter og en aktiv samfunns-debattant. Han er generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen og har skrevet en rekke bøker. Som en populær foredragsholder er Edsinger ofte i Norge for å undervise på seminarer og konferanser.

Detaljer

Forlag
Proklamedia
Språk
Bokmål
ISBN
9788271996451
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
När minoriteten tar majoriteten som gisslan

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Små bøker kan være innholdsrike og betydningsfulle. Denne boka av Olof Edsinger er en slik bok. Den er høyst aktuell også i Norge. Kjøp boka, les den og spre den!»

Jon Kvalbein, Samfunnsdebattant og tidligere rektor

«Det er med stor glede og entusiasme jeg anbefaler denne lille boka av Olof Edsinger. Det han beskriver, er på full fart inn i norske skoler og læreplaner, i barnehager og lærerutdannelsen. Her får vi hjelp til å forberede oss og forstå det som holder på å»

Øivind Benestad, Daglig leder i Stiftelsen MorFarBarn

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Når minoriteten tar majoriteten som gissel:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv