Meny
 
Velg blant 2,6 millioner titler

Bok 3: Danny og den store fasanjakten av Roald Dahl

Roald Dahls forfatterskap er velkjent for de fleste, særlig barnebøkene, og de er oversatt til en mengde språk. Mange av bøkene er også blitt filmet, og det er spennende historier preget av det burleske, overnaturlige og fantastiske. Danny og den store fasanjakten er kanskje den mest alvorlige av Roald Dahls bøker for barn, samtidig er den vakker og humoristisk.

Presentasjon av forfatter Tor Åge Bringsværd

Dette er boken for alle som har hatt en far - eller som har ønsket seg en. At hovedpersonen er en gutt, er en ren tilfeldighet. Det er like mye en bok for jenter. For egentlig handler det om forholdet mellom barn og foreldre. Kan de også være venner? Jeg mener: Virkelige venner.

Mange som skriver om forholdet mellom barn og foreldre pleier å understreke at dette ikke en gang er ønskelig. En far eller en mor må aldri vike bort fra foreldrerollen, blir det sagt, aldri glemme hvem det er som bestemmer, ikke tro at det går an å gjøre tingene annerledes enn slik alle tidligere generasjoner har fasttømret det. Like fullt innbiller jeg meg at det nettopp er et slikt nært vennskap mange barn lengter etter å få oppleve med sin egen far eller mor. Og i Roald Dahls bok møter vi en far og en sønn som virkeliggjør denne drømmen. De har et helt klart foreldre-barn-forhold, men de er like fullt venner - virkelige venner.

Publisert: 03.12.2007