Meny
Velg blant 2,6 millioner titler

Bok 9: Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe

Maria Gripe har skrevet en fantastisk fortelling om tre ungdommers mystiske opplevelser i en by i Småland. Det er forbløffende hvordan to tilsynelatende tilfeldige hendelser gjør at visse gjemte og glemte saker rulles opp og blir avslørt.

Det er like godt å si det med en gang: Dette er en merkelig, grøssende og spennende bok - en fortelling om uforklarlige sammentreff og hendelser som mange fortsatt kaller overnaturlige. Men for trekløveret David Stenfäldt og Jonas og Annika Berglund blir alt de opplever i den forlatte Selander-gården en besettelse, noe de må komme til bunns i selv om alt det mystiske gir dem frysninger på ryggen. Det er som om noen ber dem om det, noen som for lengst er døde. Hvilken ukjent stemme høres med ett på Jonas' båndopptaker? Hvem ringer i telefonen og vil spille sjakk? Hvordan kan en blomst vise frykt?

 


Den svenske forfatteren Maria Gripe (1923-2007) trollbinder leserne sine som få andre! Hun var ikke redd for å skrive om det som ofte gjør menneskene redde - det mystiske og uforklarlige. Det rare er at når Maria Gripe har fortalt en historie, kjennes det alt sammen så naturlig og klart. For sin fine skrivekunst har Maria Gripe mottatt bl.a. Astrid Lindgren-prisen og H.C. Andersen-prisen. I alt skrev hun 36 bøker. De er oversatt til 29 forskjellige språk, og barn og ungdom verden over elsker å leve seg inn i hennes spennende og underlige fortellinger.  

 

 

Publisert: 03.12.2007