Meny
 
Velg blant 2,6 millioner titler

Bok 14: Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry

Den lille prinsen er skrevet av den franske forfatteren Antoine de Saint-Exupéry og ble første gang utgitt i 1943. Den lille prinsen dukker opp i Sahara, hvor Saint-Exupéry har nødlandet med flyet sitt.

Prinsen forteller om planeten han kommer fra og at han har lagt ut på en reise til andre planeter for å finne en venn. Han har besøkt kongen uten undersåtter, den forfengelige mannen, drankeren, forretningsmannen, lyktetenneren og geografen.

På Jorden snakket han med blomster, mennesker og dyr. Til slutt forsvinner den lille prinsen, og Saint-Exupéry forstår bedre hva som er viktig og hva som er likegyldig i livet.

 


Antoine de Saint-Exupéry var født i en adelig familie i Lyon i Frankrike i 1900. Han jobbet som postflyger i Afrika og Sør-Amerika og skrev samtidig flere bøker, nesten alle med et visst flygerperspektiv. Det gjelder ikke minst Den lille prinsen, som kom ut i 1943. Antoine de Saint-Exupérys fly forsvant under et krigstokt over Middelhavet i 1944 og ble funnet igjen på havbunnen utenfor Marseille seksti år senere. I 1975 ble asteroide 2578 oppkalt etter Saint-Exupéry, og en annen asteroide er oppkalt etter den lille prinsen.

 

 

Publisert: 11.01.2008