Meny
 
Velg blant 2,6 millioner titler

Bok 15: Pippi Langstrømpe av Astrid Lindgren

Pippi Langstrømpe - Astrid Lindgrens mest berømte og populære person, verdens sterkeste og rikeste rampejente med et hjerte av gull.

Pippi har fregner på nesa og to røde strittefletter, hun har en hest og en ape og er strålende fornøyd med seg selv og livet hun lever. Kanskje nettopp derfor er hun blitt et ideal for barn i alle land. For helt siden Pippi så dagens lys i Sverige på 1940-tallet, har hun vist at en spinkel, liten jentunge kan hamle opp med sure og slemme voksne, ja med alt annet som kan være vanskelig og dumt. Og ha det kjempegøy samtidig!

"Heltinnen over dem alle var naturligvis den svenske jentungen med det umulige navnet Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump. En mer antiautoritær skikkelse skal man lete lenge etter. Pippi godtar ingen oppleste og vedtatte sannheter. Hun undersøker selv. Slik blir hun selve personifiseringen av et virkelig selvstendig og frihetselskende menneske - og et tankevekkende forbilde for noen hver."
Tor Åge Bringsværd

 


 

Astrid Lindgren var født i Vimmerby i Småland i Sverige i 1907 og døde i Stockholm i 2002. Selv om hun bodde mesteparten av livet i storbyen, trakk hun barndommens gode minner fra småbylivet inn i de mange fantastiske bøkene hun skrev. Astrid Lindgren er Sveriges mest kjente forfatter. Fortellingene hennes kan være både morsomme og dypt alvorlige, spennende og rørende. Barn og dyr, rettferd og reinspikka moro er tema i Astrid Lindgrens bøker. Blant de mest kjente er Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget, Brødrene Løvehjerte, Mio, min Mio og Ronja Røverdatter.

Publisert: 30.01.2008