Meny
 
Velg blant 2,6 millioner titler

Bok 19: Heidi av Johanna Spyri

Bøkene om Heidi bygger på erindringer fra Johanna Spyris egen oppvekst i en liten fjell-landsby.

Heidi flytter opp til sin bestefar på heia når hun er fem år. Der passer hun på geitene sammen med vennen Peter, og hun stortrives i den fine naturen.

Dette er boken som alle bestefedre bør lese høyt for sine barnebarn. Den er gammeldags i formen, så er det også 128 år siden den ble skrevet, men den holder - den holder hele veien hjem!

Johanna Spyris klassiker handler om hvordan ekte vennlighet kan skape små mirakler i hverdagen, fjerne bitterhet og vonde tanker og få det mest frosne hjerte til å banke varmt igjen.

Vi følger den lille foreldreløse Heidi på vei til en ukjent bestefar, en eksentrisk eneboer som lever på et avsides sted høyt oppe i alpene. Slik jeg leser boken er det nok først og fremst forholdet mellom barnet og den gamle som griper meg. Men vi blir også glad i mange andre av personene. Ja, for dette er en bok hvor man blir glad i dem man leser om!

Derfor er det bare naturlig at Heidi i årenes løp er blitt oversatt til mer enn 50 språk, bearbeidet, forkortet, dramatisert, gjort om til tegneserie - og filmatisert hele femten ganger!

Publisert: 06.06.2008