Meny
 
Velg blant 2,6 millioner titler

Bok 22: Løven, Heksa og klesskapet av C.S. Lewis

For 50 år siden skapte C.S. Lewis et univers fylt med spenning, fantasi og magi. Han kalte det Narnia, og siden den gang har millioner av lesere over hele verden funnet veien dit.

Presentert av Tor Åge Bringsværd

Gjennom et magisk klesskap finner fire barn - Peter, Susan, Edmund og Lucy - veien til eventyrlandet Narnia, hvor dyr kan snakke og det meste er mulig. Men onde krefter har erobret makten. Heksa Hvit er en brutal diktator, og i de hundre årene hun har sittet på tronen har det bare vært vinter i Narnia - men ingen jul. Sammen med løven Aslan samler barna alle gode krefter til motstand.

Boken handler om den gamle kampen mellom Godt og Ondt. Den henter inspirasjon fra kristen tradisjon, men også fra gresk og norrøn mytologi. For her vrimler det av fantasiskapninger som fauner, dverger og kentaurer.

Personlig har jeg ekstra gode høytlesings-minner om nettopp denne boken - fra alle de koselige ettermiddagene da jeg satt i sofaen med en liten datter tett inntil meg, og vi kunne leke at vi opplevde spennende eventyr sammen med Lucy, den av de fire barna som vi likte aller, aller best! Og vi er så visst ikke de eneste som setter pris på denne fantasiromanen. I en stor avstemming blant fire tusen briter i alderen 16 til 65 år ble den våren 2008 en suveren vinner av tittelen "Alle tiders beste barnebok" - med god margin både til Harry Potter og Ole Brumm!

Og til slutt en gladmelding: Hvis du - som jeg - trives i eventyrlandet Narnia, så finnes det faktisk seks andre bøker i serien!

 

 

 

 

Publisert: 22.12.2006