Meny
 

.

En komité bestående av fremstående kjennere av barnelitteraturen og representanter for fagmiljøene har kåret en barnelitterær kanon. 25 fantastiske barneklassikere som ikke går ut på dato!

Komiteen har bestått av:
Forfatteren Jostein Gaarder, Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein, Professor Harald Bache- Wiig fra Universitetet i Oslo, Anne Kristin Lande fra Norsk barnebokinstitutt, Vibeke Røgler fra Foreningen !Les, Kristenn Einarsson, administrerende direktør i Bokklubben, Maren Kolle Riis, redaktør i Bokklubben Barn, har fungert som sekretær for komiteen.
"Våre kriterier er at de utvalgte bøkene skal være det beste innen barnelitteraturen som også er morsom å lese for barn i dag. Barna fortjener det beste!" Komiteen

Bokklubben web-tv: Se lanseringen av Bokklubbens Barnebibliotek

  • 25 fantastiske barneklassikere
  • En bokserie med de virkelig gode fortellingene for barn i alle aldre i fargesprakende regnbue-design, solid innbundet, sydd i ryggen og med orignalillustrasjoner
  • Hver pakke inneholder i tillegg til boka: hefte med introduksjon til boka og oppgaver til barna, bokmerke, presentasjon av neste bok i serien og en koselig plakat på baksiden av bokomslaget
  • Hver 5. bok i serien er gratis
  • Bokgleder for barn i alle aldre
  • Gode lesestunder for store og små

"Å lese bøker er med på å støpe det unge menneskets sinn. Den som leser bøker, utvider ikke bare sin horisont, men sin personlighetskjerne."  (Jostein Gaarder, les hele hans innlegg vedr. barn og lesing)

De 25 bøkene i serien:

 

"Det snakkes mye om hvor viktig det er at barn kommer seg ut og driver mosjon. Men like viktig som det er å gå en tur av og til, like viktig er det at barn - og voksne - får jogget hodet sitt, får ta med tankene sine ut på en liten springmarsj. Og det er det bøker hjelper oss til. Vi kunne også sammenligne dem med trampoliner. Som tanker og ideer får lov til å hoppe og sprette på. Bøker lærer oss hva vi skal være glad i, hva vi skal være redde for. Bøker gir oss noe å strekke oss etter, noe å drømme om. En god bok hjelper oss til å finne ut hva som betyr noe for oss, den hjelper oss til å mene noe - eller den kan hjelpe oss til å ombestemme oss. Med andre ord: boken er en venn.

Så la oss håpe at den nye store serien som Bokklubben nå lanserer - la oss håpe at de bøkene den presenterer kan bli virkelige barndomsvenner for riktig mange unge lesere. Og som vi vet: de beste barndomsvennene våre, de følger oss trofast hele livet."
Tor Åge Bringsværd, forfatter

Tor Åge Bringsværd har svært mange kloke tanker rundt barn og lesing. Se og hør ham snakke om Barnebiblioteket, lesing og Ole Brumm på Bokklubbens web-tv"Bokklubben ønsker å rette søkelyset mot den gode og viktige barnelitteraturen.
Vi som har sittet i komiteen har arbeidet oss gjennom et vell av barnelitterære perler.
Til slutt satt vi igjen med et kresent utvalg fortellinger fra 25 forfatterskap. De byr alle på enestående leseopplevelser for barn i alle aldre - og er nå samlet i Bokklubbens Barnebibliotek."
Kristenn Einarsson, adm.dir. i Bokklubben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publisert: 21.02.2008