Meny
 

Kamchatkakrabbesalat
Kamchatka er kjempekrabber som ble satt ut i Murmanskfjorden i Russland tidlig på 60-tallet. Etter det har den vandret nedover langs norskekysten: forbi Finnmark, og videre til Lofoten og Vesterålen. Hvis du står i butikken og har glemt navnet på denne krabben, sier du bare kongekrabbe. Det er nemlig det den kalles på norsk. Kamchatkakjøttet er usedvanlig saftig og godt, og skallet er mykt og enkelt å håndtere. Du får kjøpt den ferdigkokt eller rå. Det er lettest å få tak i den kokte varianten, så det blir tatt utgangspunkt i den her.

"Det er ikke så vanskelig
som du tror!" Øyvind Hjelle

Til 6 personer:
Rens krabben (vises trinn for trinn i boka).
Skrell eplet og skjær det i små terninger: først i skiver, så i staver og så i terninger.
Legg dem over i en arbeidsbolle. Skrell pepperroten (og riv den på et rivjern)
Ha pepperroten oppi bollen sammen med epleterningene.
Hakk opp estragon og gressløk og ha i bollen.
Ha i krabbekjøttet i, og bland godt.
Rør inn olivenolje og sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Dytt krabbesalaten ned i skallringene som du laget av krabbeklørne, eller anrett blandingen på den måten du
ønsker.

Tilbake til bokomtalen